Acțiunile americane își revin după o lună septembrie brutală și bifează cea mai bună sesiune din iulie

Acțiunile americane își revin după o lună septembrie brutală și bifează cea mai bună sesiune din iulie
scris 4 oct 2022

Principalii indici bursieri de la New York au început săptămâna cu aprecieri consistente, înregistrând cea mai bună sesiune din ultimele trei luni, în contextul în care datele slabe din sectorul manufacturier au atenuat îngrijorările că Fed va înăspri excesiv politica monetară.

Institutul pentru Managementul Aprovizionării din SUA (ISM) a anunțat că indicele privind activitatea fabricilor la nivel național a coborât la cel mai scăzut nivel din mai 2020 în septembrie, semn că economia ar putea să se clatine, ceea ce reduce urgența unor creșteri mai agresive ale ratelor dobânzilor.

S&P 500 s-a apreciat cu 2,6%, în cea mai bună zi din iulie, după o lună septembrie brutală, în care a pierdut peste 9% din valoare – cea mai slabă evoluție pentru perioadă din ultimele două decenii.

Tencent și-a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie chineză. Un gigant de băuturi alcoolice preia ștafeta CITEȘTE ȘI Tencent și-a pierdut titlul de cea mai valoroasă companie chineză. Un gigant de băuturi alcoolice preia ștafeta

Acțiunile europene au recuperat pierderile din prima parte a zilei și au închis tranzacțiile în urcare. 

Pe lângă faptul că investitorii au considerat că acțiunile au fost supravândute din punct de vedere tehnic, pesimismul extrem și poziționarea redusă a fondurilor au alimentat și ele avansul de luni, potrivit Bloomberg.

Dow Jones s-a apreciat cu aproape 2,7%, iar Nasdaq Composite cu 2,3%, avansul celui din urmă fiind frânat de acțiunile Tesla.

Producătorul de automobile electrice a avut cea mai slabă zi pe bursă de la începutul lunii iunie, consemnând un declin de 8,6% în urma anunțului că a livrat sub 340.000 de mașini clienților în ultimul trimestru, comparativ cu livrări de 358.000 de mașini estimate de analiști.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed