Acțiunile americane cresc puternic, pe fondul datelor peste așteptări privind inflația

Acțiunile americane cresc puternic, pe fondul datelor peste așteptări privind inflația
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 nov 2023

Acțiunile americane se apreciază puternic, după ce datele peste așteptări privind inflația au realimentat speculațiile potrivit cărora Fed a încheiat ciclul majorărilor agresive și ar putea decide să reducă dobânzile anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, Philip Morris România, UniCredit Bank - DETALII AICI

Prețurile de consum din SUA au stagnat în octombrie față de septembrie, în timp ce inflația anuală a încetinit de la 3,7% la 3,2%, potrivit datelor publicate de Departamentul american al Muncii.

Inflația de bază, care exclude costurile cu alimentele și energia, a accelerat cu 0,2% în ritm lunar, ușor mai lent comparativ cu estimările economiștilor, avansul fiind limitat de ieftinirea benzinei.

Bursa revine în zona maximelor istorice, însă pe volume mici CITEȘTE ȘI Bursa revine în zona maximelor istorice, însă pe volume mici

Încetinirea inflației ar putea determina Rezerva Federală (Fed) să lase ratele dobânzilor neschimbate la ședința de politică monetară din decembrie, potrivit analiștilor citați de Bloomberg.

"Ultimii investitori care nu erau convinși că Fed a terminat [cu majorările] probabil că aruncă prosopul. Următoarea acțiune a Fed este mai probabil să fie o reducere, în vara anului viitor, decât o altă creștere a ratei ", a comentat Bryce Doty, vicepreședinte și manager de portofoliu de obligațiuni la Sit Fixed Income Advisors.

Principalii indici de pe Wall Street s-au apreciat puternic în debutul tranzacțiilor, în timp ce randamentele obligațiunilor și dolarul au scăzut.

În jurul orei 18:00 (ora României), S&P 500 se aprecia cu 2%, Dow Jones avansa cu 1,5%, iar Nasdaq Composite - cu 2,2%.

În Europa, indicele regional Stoxx Europe 600 consemna un avans de 1,4% la ora menționată, cu creșteri pe toate marile burse: +1,7% pentru indicele DAX de la Frankfurt, +0,3% pentru FTSE 100 de la Londra, + 1,4% pentru CAC 40 de la Paris și +1,5% pentru referința FTSE MIB de la Milano.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
fed
majorare dobanzi fed