Acțiunile americane cresc puternic, susținute de datele privind încetinirea inflației

Acțiunile americane cresc puternic, susținute de datele privind încetinirea inflației
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 aug 2022

Acțiunile americane se apreciază puternic în tranzacțiile de miercuri, revenindu-și după patru sesiuni consecutive de pierderi, datele privind decelerarea inflației în iulie alimentând speculațiile că Fed va reduce pasul majorărilor la următoarea ședință de politică monetară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rata anuală a inflației din SUA a încetinit la 8,5% luna trecută, de la 9,1% în iunie, când a atins un nou maxim al ultimilor 40 de ani. Economiștii estimau o inflație de 8,7% în iulie.

Traderii de instrumente derivate pe rata dobânzii se așteaptă acum la o majorare a ratei cu 50 de puncte de bază la ședința Rezervei Federale (Fed) din septembrie, scrie MarketWatch. Până astăzi, proiecțiile inclinau spre o nouă creștere cu 75 de puncte de bază.

ULTIMA ORĂ - BNR a rectificat în sus prognoza de inflație pentru acest an și următorul. Isărescu: Ne trebuie ceva răbdare pentru astfel de șocuri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - BNR a rectificat în sus prognoza de inflație pentru acest an și următorul. Isărescu: Ne trebuie ceva răbdare pentru astfel de șocuri

În jurul orei 18:30 (ora României), indicele S&P 500 se aprecia cu 1,95% față de referința de marți, la 4.200 puncte. Dow Jones avansa cu 1,65%, iar Nasdaq Composite cu 2,54%.

Cotațiile petrolului au scăzut, în contextul în care Rusia a reluat livrările prin Ucraina, iar stocurile de țiței din SUA au crescut. Pe de altă parte, stocurile de benzină au scăzut peste așteptări, limitând declinul prețurilor.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI) era cotat la 89,25 dolari/baril la ora menționată, în scădere cu 1,38% față de referință. Barilul de Brent se tranzacționa la 95,11 dolari, cu 1,25% sub prețul de marți.

Indicele bursier paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 0,84% cu o jumătate de oră înaintea închiderii tranzacțiilor, susținut de creșteri pe principalele burse: +0,20% pentru FTSE 100 de la Londra, +1,11% pentru DAX de la Frankfurt și +0,60% pentru indicele CAC 40 de la Paris.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
bursa wall street
inflatie
fed