Acțiunile americane încep săptămâna în scădere puternică

Acțiunile americane încep săptămâna în scădere puternică
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 mar 2022

Acțiunile de pe Wall Street se depreciază puternic în debutul săptămânii, în condițiile în care investitorii analizează implicațiile unui eventual embargo asupra importurilor de petrol în SUA și Europa, inclusiv din perspectiva accelerării inflației, deja ridicate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 19:20 (ora României), indicele Dow Jones consemna un declin de 2,07%, S&P 500 se deprecia cu 2,25%, iar Nasdaq Composite, cu 2,23%.

Companiile din energie erau printre puținele care înregistrau creșteri.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat, în weekend, că SUA și aliații săi europeni sunt implicați "în discuții active" privind o eventuală interzicere a importurilor de petrol din Rusia. 

Germania a respins însă ideea unui embargo în viitorul apropiat, cancelarul Olaf Scholz declarând, luni, că livrările din Rusia sunt de "importanță esențială" pentru economia europeană. Încălzirea, transportul și electricitatea nu pot fi asigurate altfel, a spus liderul german, citat de Bloomberg.

Cotațiile petrolului au oscilat puternic astăzi, petrolul Brent atingând un maxim intraday de peste 139 de dolari/baril, cel mai ridicat nivel din 2008, înainte să revină spre pragul de 120 de dolari.

Acțiunile europene au recuperat parțial pierderile din prima parte a zilei, însă au închis tranzacțiile pe roșu, cu un declin de 1,10% pentru indicele Stoxx Europe 600 și corecții individuale de până la 2% la nivelul burselor majore: -1,98% pentru indicele DAX de la Frankfurt, -0,40% pentru FTSE 100 de la Londra și -1,31% pentru referința CAC 40 de la Paris.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
scaderi
embargo petrol rusia
preturi energie
invazie ucraina
sanctiuni