Acțiunile americane încep ședința pe roșu, băncile cad puternic

Acțiunile americane încep ședința pe roșu, băncile cad puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 mar 2023
Acțiunile americane au dechis în scădere miercuri, în condițiile în care temerile legate de sectorul bancar s-au reaprins pe piețele globale.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Dow Jones a deschis ședința de miercuri cu un declin de 1,4%. S&P 500 și Nasdaq Composite au scăzut cu aproximativ 2% și, respectiv, 1,5%.

Profitul net al Alpha Bank Romania a ajuns la 33 milioane de euro CITEȘTE ȘI Profitul net al Alpha Bank Romania a ajuns la 33 milioane de euro

Acțiunile băncii elvețiene Credit Suisse, aflată în dificultate, au scăzut cu până la 30%, după ce cel mai mare acționar a decis să nu mai finanțeze suplimentar banca. Prăbușirea bursieră a creditorului elvețian a alimentat panica generată de insolvența Silicon Valley Bank.

Acțiunile băncilor americane scad și ele: Wells Fargo a coborât cu 4,9%, iar JPMorgan Chase scade cu 3,6%.
 
Băncile americare înregistrau, astfel, depercieri mari ale acțiunilor în deschiderea ședinței de miercuri. Citigrup avea -5,6%, Bank of America -3,3%, First Republic Bank -14%, Western Allicen Bancorp -6,7%, PacWest Bancorp -22%.
 
Wall Street continuă să se confrunte cu agitația investitorilor, după ce prăbușirea Silicon Valley Bank și Signature Bank a zguduit piețele. Deși acțiunile și-au recuperat marți o parte din pierderi, investitorii rămân precauți cu privire la repercusiuni.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua