Acțiunile americane se corectează abrupt. Alphabet și Google extind declinul after-hours, după rezultate dezamăgitoare. Titlurile UiPath, aproape de minimul intraday

Acțiunile americane se corectează abrupt. Alphabet și Google extind declinul after-hours, după rezultate dezamăgitoare. Titlurile UiPath, aproape de minimul intraday
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 apr 2022

Acțiunile americane au extins declinul din prima parte a zilei și au închis puternic în scădere, indicele Nasdaq coborând la cel mai redus nivel de la finele anului 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dow Jones a încheiat sesiunea bursieră cu un declin de 2,38%, S&P 500 s-a depreciat cu 2,81%, iar Nasdaq Composite a pierdut 3,95%.

Acțiunile Twitter s-au depreciat cu 3,91%, ștergând mai mult de jumătate din câștigul consemnat în ședința de luni, după ce a agreat să fie cumpărată de Elon Musk, într-o tranzacție ce evaluează platforma de social media la 44 miliarde de dolari.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Titlurile UiPath, primul unicorn fondat de antreprenori români, au scăzut cu 5,16% și au închis tranzacțiile la prețul de 18,19 dolari, aproape de minimul intraday atins în debutul sesiunii.

Investitorii au analizat ultimele rezultate raportate de companii, în condițiile în care există îndoieli cu privire la reziliența câștigurilor în fața accelerării înăspririi politicii monetare de către Rezerva Federală, care se luptă cu inflația ridicată.

În timp ce aproape 80% dintre companiile care și-au anunțat până acum rezultatele financiare au depășit estimările analiștilor, inclusiv GE, United Parcel Service (UPS) și Pepsico, proiecțiile dezamăgitoare privind câștigurile viitoare cântăresc asupra prețurilor acțiunilor, potrivit MarketWatch.

Vânzările au continuat și în tranzacțiile after-hours, în contextul în care rezultatele Alphabet au dezamăgit investitorii. Titlurile Microsoft s-au depreciat, de asemenea, cu toate că rezultatele companiei au depășit estimările analiștilor.  

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Compania-mamă a Google a raportat un profit net de 16,44 miliarde de dolari (24,62 dolari/acțiune) în trimestrul fiscal încheiat la 31 martie, în scădere de la 17,93 miliarde de dolari în perioada similară din 2021. Veniturile s-au redus de la 68 miliarde de dolari la 55,3 miliarde de dolari. Analiștii estimaseră un câștig de 25,74 dolari/acțiune, la venituri de 68,05 miliarde de dolari.

Acțiunile Alphabet s-au prăbușit cu aproape 6% after-hours.

Microsoft a obținut venituri trimestriale de 49,36 miliarde de dolari, în creștere de la 41,7 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului trecut. Profitul net a urcat de la 15,45 miliarde de dolari la 16,73 miliarde de dolari.

Titlurile Microsoft au închis sesiunea bursieră de marți cu un declin de 3,74%, în timp ce Alphabet a consemnat un recul de 3,6%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
scadere
rezultate financiare
microsoft
google
uipath
twitter
microsoft