Acțiunile Apple au scăzut la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după avertismente ale furnizorilor companiei

Acțiunile Apple au scăzut la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după avertismente ale furnizorilor companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2018

Acțiunile Apple au scăzut luni la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după avertismente date de trei furnizori ai companiei referitoare la vânzările de iPhone-uri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IPhone, cel mai important produs al companiei, a devenit mai scump cu fiecare lansare a unui model nou, iar analiștii spun că utilizatorii, în special cei de pe piețe emergente, cum este India, renunță la aceste telefoane pentru alternative mai ieftine, cum sunt cele oferite de compania chineză OnePlus, scrie News.ro.

Apple a a avertizat la începutul lunii noiembrie că vânzările din perioadă sărbătorilor de iarnă nu vor confirma așteptările de pe Wall Street, din cauza piețelor emergente și a cursului valutar.

De Black Friday, pe Sensodays ai produse de 5* la preț de 3* CITEȘTE ȘI De Black Friday, pe Sensodays ai produse de 5* la preț de 3*

Lumentum Holding, principalul furnizor al tehnologiei Face ID care este inclusă pe ultima generație de iPhone-uri, și-a redus luni estimarea referitoare la venituri cu 70 de milioane de dolari.

Informația a dus la scăderea capitalizării bursiere a Apple cu încă 5%, respectiv cu circa 50 de miliarde de dolari.

Mulți dintre furnizori și-au redus estimările din cauza ”celui mai mare client al lor”, care este Apple, a declarat Chaim Siegel, analist la firma Elazar Capital.

Producătorul de ecrane Japan Display a citat cererea mai scăzută de smartphone-uri ca motiv pentru reducerea estimărilor sale, în timp ce producătorul britanic de cipuri IQE a anunțat la rândul său că se așteaptă la o scădere materială a performanțelor sale financiare în acest an.

Acțiunile Lumentum au scăzut cu 31% și au influențat negativ cotațiile acțiunilor altor furnizori și producători de cipuri.

Analiștii JP Morgan au redus prețul țintă al acțiunilor Apple cu 4 dolari, la 270 de dolari pe unitate, din cauza comenzilor slabe pentru noul iPhone XR.

În trimestrul patru fiscal, Apple a vândut 46,9 milioane de iPhone-uri, sub cele 47,5 milioane de unități anticipate de analiști, potrivit datelor FactSet.

viewscnt
Afla mai multe despre
appe
actiuni