Acțiunile Apple au urcat după raportarea rezultatelor financiare. Capitalizarea bursieră se apropie de 1.000 de miliarde de dolari

Acțiunile Apple au urcat după raportarea rezultatelor financiare. Capitalizarea bursieră se apropie de 1.000 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2019

Acțiunile Apple au urcat miercuri cu 4,4%, iar capitalizarea companiei s-a apropiat de 1.000 de miliarde de dolari, după ce compania a raportat rezultate trimestriale care au calmat îngrijorările investitorilor datorită îmbunătățirii vânzărilor în China; mai multe firme de brokeraj au anticipat un efect pozitiv al serviciilor și al lansării unor noi iPhone-uri în a doua jumătate a anului 2019, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă nivelul acțiunilor se va menține, capitalizarea Apple, de aproape 1.000 de miliarde de dolari, va fi foarte aproape de cea a Microsoft. La sfârșitul trimestrului anterior, Apple avea în circulație 4,53 de miliarde de acțiuni, scrie News.ro.

În raportul financiar publicat marți după închiderea piețelor, Apple a anunțat că veniturile din servicii au urcat cu 12,6%, la 11,5 miliarde de dolari în cele trei luni încheiate în iunie, compensând un declin de 12% al vânzărilor globale de iPhone-uri, la 26 de miliarde de dolari.

ULTIMA ORĂ Fed a redus dobânda de referință pentru prima dată din 2008. Tendință de declin a bursei americane. Cel mai tare dolar din ultimii 2 ani în raport cu euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fed a redus dobânda de referință pentru prima dată din 2008. Tendință de declin a bursei americane. Cel mai tare dolar din ultimii 2 ani în raport cu euro

”Am fost mulțumiți în special de creșterea de două cifre a serviciilor, susținută de creșterea puternică prin intermediul App Store în China”, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook, într-o conferință susținută după publicarea rezultatelor.

Samik Chatterjee, analist la JP Morgan, consideră că transformarea afacerilor și servicii și un ciclu de produse solide sunt motive puternice.

Cel puțin 11 din 43 de case de brokeraj au majorat prețurile țintă ale acțiunilor Apple, dintre care Citigroup cu 45 de dolari, la 250 de dolari. Recomandarea medie este un preț de 217 de dolari pentru o acțiune Apple.

”Suntem încurajați de faptul că Apple continuă să își revină după un început de an dificil”, au scris analiștii Credit Suisse într-o notă. Cu toate acestea, iPhone rămâne o frână și se îndreaptă spre o scădere progresivă a ciclului de lansare, au adăugat aceștia.

Îngrijorările legate de încetinirea afacerilor în China, unde vânzările iPhone continuă să scadă, au contribuit la menținerea acțiunilor Apple sub maximele de anul trecut. Titlurile au urcat totuși cu 50% de la un minim atins la sfârșitul anului trecut pe fondul declinului generalizat al pieței de la momentul respectiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
bursa