Acțiunile Apple deținute de Berkshire Hathaway au ajuns să valoreze 50 de miliarde de dolari. Avansul bursier al gigantul IT îi aduce și mai mulți bani miliardarului Warren Buffett

Acțiunile Apple deținute de Berkshire Hathaway au ajuns să valoreze 50 de miliarde de dolari. Avansul bursier al gigantul IT îi aduce și mai mulți bani miliardarului Warren Buffett
scris 5 aug 2018

Conglomeratul Berkshire Hathaway, condus de miliardarul american Warren Buffett, a ajuns la o participație în valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari la Apple, devenită prima companie privată care atinge o valoare de 1 trilion de dolari pe bursă. 

Avansul spectaculos al Apple (care a urcat pe bursă cu circa 19% de la începutul anului) a contribuit la rezultatele foarte bune raportate de compania de investiții a lui Buffett. Berkshire a înregistrat un profit de 12 miliarde de dolari în trimestrul al doliea, de aproximativ trei ori mai mare decât cel raportat în urmă cu an.

Participația la Apple este cea mai valoroasă deținută de Berkshire la acest moment. Buffett a început investițiile la Apple în urmă cu circa 2 ani, la un moment în care investitorii ocoleau compania din cauza încetinirii vânzărilor de iPhone. Inițial, Berkshire a cumpărat un pachet de 10 milioane de acțiuni, în valoare de 1,1 miliarde de dolari.

Banca Angliei a majorat rata dobânzii la cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani CITEȘTE ȘI Banca Angliei a majorat rata dobânzii la cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani

De atunci, compania de investiții a continuat să parieze pe gigantul IT.

La finele lunii martie 2018, Berkshire ajunsese să dețină circa 240 de milioane de acțiuni Apple (5% din total), în valoare de 40 de miliarde de dolari. Un raport publicat sâmbătă arată că, la finele lunii iunie, valoarea acțiunilor deținute de Berkshire la compania IT ajunsese la peste 47 de miliarde de dolari, susținută de aprecierea spectaculoasă a cotațiilor Apple din ultimul timp.

De la finele lunii iunie, Apple a continuat să crească pe bursă și a devenit, joi, prima compania care depășește o valoare de piață 1 trilion de dolari.

Dacă participația Berkshire a rămas neschimbată între timp, pachetul deținut la Apple a ajuns, vineri, să valoreze circa 50 de miliarde de dolari.

Potrivit calculelor MarketWatch, valoarea pachetului deținut de vehicului investițional al lui Buffett la Apple a crescut cu 2,6 miliarde de dolari doar miercuri, când acțiunile gigantului IT au urcat cu circa 6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
berkshire hathaway
buffett
apple
warren buffett
miliardar
bursa
investitii
fond investitii
participatie
profit