Acțiunile asiatice au urcat la maximul ultimului an și jumătate, după întâlnirea dintre Trump și Abe

Acțiunile asiatice au urcat la maximul ultimului an și jumătate, după întâlnirea dintre Trump și Abe
scris 13 feb 2017

Acțiunile asiatice au urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimul an și jumătate, susținute de revenirea optimismului provocat de planurile de reformă fiscală ale președintelui american Donald Trump, care a renunțat la retorica protecționistă la întâlnirea de săptămâna trecută cu premierul japonez Shinzo Abe, transmite Reuters.

Dolarul a crescut cu până la 0,9% față de yen, scrie News.ro.

Trump a renunțat la discursul dur legat de securitate și locuri de muncă, într-o discuție relaxată cu Abe, la care nu a făcut nicio mențiune la politica valutară și măsurile protecționiste.

”Economia globală pare destul de puternică comparativ cu anul trecut, în condițiile în care China își susține economia prin măsuri fiscale. Riscul de încetinire a creșterii economice în SUA este scăzut, datorită politicilor lui Trump”, consideră

Masayuki Kichikawa, analist șef pentru macroeconomie la Sumitomo Mitsui Asset Management.

Banca elenă Eurobank vrea să vândă o participație la Bancpost CITEȘTE ȘI Banca elenă Eurobank vrea să vândă o participație la Bancpost

Indicele MSCI pentru acțiunile din regiunea Asia-Pacific, excluzând Japonia, a urcat cu 0,3%. Bursele din Taiwan și Singapore au urcat la cel mai ridicat nivel de la jumătatea anului 2015.

Indicele japonez Nikkei a avansat cu 0,4%.

În Europa, indicele DAX al bursei din Frankfurt a început tranzacțiile în creștere cu 0,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,3%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,2%.

Indicele pan-european Stoxx 600 avansează cu 0,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
shinzo abe
donald trump
actiuni asiatice