Acțiunile Deutsche Bank, la un nou minim record

Acțiunile Deutsche Bank, la un nou minim record
scris 20 mai 2019

Acțiunile cele mai mari bănci germane, Deutsche Bank, au atins un nou minim record, în contextul în care conducerea băncii se pregătește de un val de critici și întrebări din partea investitorilor, la adunarea generală care va avea loc peste câteva zile, potrivit Bloomberg.

Acționarii presează managementul să restructureze divizia de investiții, în special după ce discuțiile legate de o fuziune cu Commerzbank au eșuat. Deutsche Bank și Commerzbank, cele mai mari bănci germane, au anunțat în mod oficial, în aprilie, că au pus capăt discuțiilor în vederea unei fuziuni care ar fi dat naștere unui gigant bancar german.

Acțiunile Deutsche Bank au închis luni la prețul de 6.645 euro, după ce au atins un minim intraday de 6.607 euro, potrivit datelor investing.com. Minimul record anterior, de 6.678 euro, fusese stabilit la finele lunii decembrie.

Declinul companiilor din tehnologie zguduie bursele, după ce mai mulți jucători importanți au întrerupt colaborarea cu Huawei CITEȘTE ȘI Declinul companiilor din tehnologie zguduie bursele, după ce mai mulți jucători importanți au întrerupt colaborarea cu Huawei

Grupul financiar UBS a retrogradat ratingul acordat Deutsche Bank, încadrând acțiunile băncii în categoria recomandată pentru vânzare ("sell").

Președintele american Donald Trump și banca germană au negat informațiile apărute în ajun în cotidianul american The New York Times conform cărora mai mulți salariați ai băncii au recomandat în 2016 și 2017, fără niciun ecou, ca o serie de tranzacții implicând societăți controlate de Trump să fie semnalate Ministerului american de finanțe, care coordonează lupta împotriva delictelor financiare.

Acțiunile Deutsche Bank s-au prăbușit cu circa 40% în ultimul an pe fondul rezultatelor deazamăgitoare, al problemelor diviziei de investment banink, dar și pe fondul informațiilor legate de legăturile cu Danske Bank, bancă daneză aflată în centrul unui scandal major legat de spălarea de bani.

viewscnt
Afla mai multe despre
deustche bank
actiuni
banca
minim record
bursa