Acțiunile din Europa și SUA au închis în scădere, iar prețurile petrolului au coborât cu peste 5%, din cauza incertitudinilor legate de epidemia de coronvirus și de redresarea economică

Acțiunile din Europa și SUA au închis în scădere, iar prețurile petrolului au coborât cu peste 5%, din cauza incertitudinilor legate de epidemia de coronvirus și de redresarea economică
scris 25 iun 2020

Acțiunile din Europa și Statele Unite au închis miercuri în scădere, iar prețurile petrolului au coborât cu peste 5%, din cauza incertitudinilor economice provocate de creșterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în multe țări și a datelor din SUA referitoare la creșterea stocurilor de țiței pentru a treia săptămână consecutiv, transmite MarketWatch.

”Îngrijorarea reală este provocată de creșterea numărului de cazuri de Covid-19 în mai multe state”, inclusiv în California, Texas și Florida”, a declarat Tariq Zahir, director la firma Tyche Capital Advisors. Acesta a adăugat că statele respective nu sunt mici și că există îngrijorări privind o posibilă o inversare a măsurilor de redeschidere a economiei și legate de cererea consumatorilor, scrie News.ro.

EXCLUSIV Daniel Boaje pleacă de la șefia McDonald\'s România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Daniel Boaje pleacă de la șefia McDonald's România

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția asupra creșterii numărului de cazuri în Statele Unite, China și America Latină, realimentând temerile legate de producerea unui al doilea val al epidemiei.

Miercuri, Fondul Monetar Internațional a revizuit în sens negativ estimările economice pentru 2020, la o contracție de 4,9% a PIB-ului mondial, afirmând că pandemia de coronavirus a provocat un declin fără precedent al activităților economice la nivel global.

Indicele bursier pan-european Stoxx 600 a închis în declin cu 2,8%, al doilea ca mărime consemnat în luna iunie. Majoritatea celorlalți indici bursieri europeni au scăzut cu peste 3%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones a scăzut cu 2,63%, S&P 500 cu 2,55%, iar Nasdaq cu 2,17%.

Prețul petrolului West Texas Intermediate cu livrare în luna august  a scăzut cu 2,36 dolari, sau cu aproape 5,9%, și a închis la 38,01 doalri pe baril, la bursa din New York. Acesta este cel mai redus nivel din ultima săptămână.

Cotația petrolului Brent, de referință la nivel global, cu livrare în august, a coborât cu 2,32 dolari, sau cu 5,4%, la 40,31 dolari pe baril, la bursa ICE Futures Europe, cel mai redus nivel atins din 15 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
bursa