Acțiunile europene au atins cel mai ridicat nivel din ultimul an

Acțiunile europene au atins cel mai ridicat nivel din ultimul an
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2021

Acțiunile marilor companii europene au atins, joi, cel mai ridicat nivel din ultimul an, datorită temperării temerilor legate de inflație și a anunțului Băncii Centrale Europene (BCE) referitoare la accelerarea achizițiilor de eobligațiuni pentru suplimentarea lichidităților din piață și menținerea la un nivel scăzut a costurilor de împrumut, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat pentru a patra ședință de tranzacționare consecutiv, cu 0,5%, scrie News.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Piața a fost influențată pozitiv și de adoptarea în SUA a unuia dintre cele mai largi programe de stimulare economică din istoria americană, de 1.900 de miliarde de dolari.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,20%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,72%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,17%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a crescut cu 0,82%, iar IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,80%.

BCE a anunțat, joi, că în lunile următoare se va folosi mult mai mult de programul de achiziții de urgență pentru pandemie, PEPP, de 1.850 miliarde de dolari, pentru a opri creșterea nedorită a costurilor de finanțare.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Președinta BCE, Christine Lagarde, a avertizat la rândul ei împotriva unei înăspriri premature a politicilor monetare.

Acțiunile grupului energetic francez EDF, la care statul deține controlul, au crescut cu 10,9%, după ce ministrul de Finanțe Bruno Le Maire a declarat că acesta nu va fi divizat, în condițiile în care negocierile dintre Paris și Bruxelles referitoare la reorganizarea companiei intră în etapa finală, potrivit unor surse apropiate situației.

Titlurile Rolls-Royce au urcat cu 0,7%, producătorul britanic de motoare confirmând o estimare conform căreia pierderile sale vor fi mai mici în acest an, comparativ cu cele de anul trecut.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Acțiunile companiei germană de modă Hugo Boss au scăzut cu 3,6%. Compania a anticipat că restricțiile legate de coronavirus vor continua să aibă un efect negativ asupra afacerilor sale, în primul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
bursa