Acțiunile europene au consemnat cel mai pronunțat avans săptămânal din ultimii doi ani

Acțiunile europene au consemnat cel mai pronunțat avans săptămânal din ultimii doi ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 dec 2016

Acțiunile europene și-au continuat avansul început luni și au închis la un nou maxim al ultimelor 11 luni, pe fondul optimismului generat de deciziile Băncii Centrale Europene (BCE) la ședința de politică monetară de ieri. Indicele pan-european Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 4,7% în ultimele cinci zile, cea mai mare creștere săptămânală începând cu luna ianuarie din 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Europe 600 a închis cu o creștere de aproape 1% la nivelul zilei, până la 355,38 puncte, reprezentând o nouă valoare maximă începând cu data de 6 ianuarie. DAX 30, referința bursei de la Frankfurt, a urcat cu 0,2%, FTSE 100 (Londra) cu 0,3%, iar CAC 40 (Paris) cu 0,6%.

Indicele FTSE MIB, al bursei de la Milano, a scăzut cu 0,7%, tras în jos de acțiunile bancare. Monte dei Paschi di Siena a încheiat ziua cu un declin de 10,6%, după ce Reuters a scris, citând surse, că BCE a respins o solicitare prin care cea mai veche instituție de credit din lume cerea mai mult timp ca să strângă 5 miliarde de euro pentru recapitalizare. Oficialii BCE au indicat că este timpul ca guvernul de la Roma să se implice în salvarea băncii.

4 zile de creșteri pe bursele europene, 4 zile de derivă a cotațiilor la BVB CITEȘTE ȘI 4 zile de creșteri pe bursele europene, 4 zile de derivă a cotațiilor la BVB

În pofida declinului de vineri, FTSE MIB a urcat cu 7,1% la nivelul săptămânii, potrivit MarketWatch. Indicele sectorului bancar italian s-a apreciat cu 13% în această săptămână, pe fondul informațiilor din media privind intenția autorităților italiene de a contracta un împrumut de 15 miliarde euro de la Mecanismului European de Stabilitate pentru recapitalizarea băncilor Monte dei Paschi, Banca Popolare di Vicenza, Veneto Banca și Banca Carige.

Revenind la evoluțiile de astăzi, acțiunile grupului de media Sky, operatorul celei mai mari rețele de televiziune cu plată din Europa, au crescut cu 26,7%, după ce 21st Century Fox, grup deținut de magnatul Rupert Murdoch, a înaintat o ofertă pentru preluarea acțiunilor pe care nu le controlează la Sky în schimbul a 11,1 miliarde lire sterline (13,2 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii