21st Century Fox oferă peste 11 miliarde lire sterline pentru preluarea rivalului european de media Sky. Acțiunile Sky urcă

21st Century Fox oferă peste 11 miliarde lire sterline pentru preluarea rivalului european de media Sky. Acțiunile Sky urcă
scris 9 dec 2016

Grupul american de media 21st Century Fox, deținut de magnatul Rupert Murdoch, a înaintat o ofertă pentru preluarea unei participații de circa 61% la operatorul european de televiziune prin satelit Sky, în schimbul a 11,7 miliarde lire sterline (14,8 miliarde dolari). Titlurile Sky s-au apreciat cu până la 31% în urma anunțului.

21st Century Fox (Fox) controlează deja 39,1% din Sky, cel mai mare grup media din Europa și operatorul celei mai mari rețele de televiziune cu plată de pe continent, cu 22 milioane de abonați și operațiuni în Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda și Austria.

Fox a oferit 10,75 lire sterline (13,65 dolari) pe acțiune pentru pachetul pe care nu îl deține la Sky. Prețul evaluează grupul european la aproape 18,5 miliarde de lire (peste 23 miliarde dolari) și este cu 36% peste cotația Sky de la închiderea de joi, de 7,895 lire/acțiune.

21st Century Fox a investit 6,5 milioane de dolari într-un site automobilistic inițiat de fosta echipă ”Top Gear” CITEȘTE ȘI 21st Century Fox a investit 6,5 milioane de dolari într-un site automobilistic inițiat de fosta echipă ”Top Gear”

Acțiunile Sky au încheiat ședința bursieră de vineri la 10 lire/unitate, în urcare cu 26,7% raportat la închiderea de ieri, după ce anterior au crescut cu 31%, până la 10,50 lire/unitate. În jurul orei 19:30, titlurile Fox erau în scădere cu 2,7%, la 27,72 dolari/unitate.

Potrivit unui comunicat Sky, directorii grupului au indicat că vor recomanda acționarilor să accepte oferta Fox, însă numai dacă se va ajunge la un consens privind unii termeni ai acordului. Discuțiile între cele două părți continuă, iar încheierea unui acord nu este certă.

Printre investitorii Sky se numără fondul de investiții britanic BlackRock Investment Management, Invesco Advisers, cu 2,5%, Wellington Management, The Vanguard Group și Templeton Global Advisors.

viewscnt
Afla mai multe despre
21st century fox
sky
rupert murdoch
oferta
preluare
actiuni