Acțiunile europene au deschis în creștere ședința de luni, susținute de sectorul bancar

Acțiunile europene au deschis în creștere ședința de luni, susținute de sectorul bancar
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 feb 2016

Acțiunile europene au înregistrat creșteri în prima parte a ședinței de luni, sprijinite, în principal, de titlurile din sectorul bancar, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Soxx Europe 600 era în urcare cu 2,9%, în jurul orei 12:00. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra era în creștere cu 1,8%, CAC 40 (Paris) cu 3,1%, iar DAX (Frankfurt) cu 2,7%.

Acțiunile din sectorul bancar incluse în Stoxx Europe 600 erau în creștere cu 3,4%. Autoritățile italiene au anunțat că Banca Centrală Europeană (BCE) este în discuții cu Guvernul italian privind achiziționarea de credite neperformante de la băncile din Italia, ca parte a programului de cumpărare de active al instituției. Anunțul a adus creșteri semnificative pentru acțiunile băncilor italiene, care au avansat, în general, cu peste 7%. Acțiunile UniCredit, cea mai mare bancă italiană după active, erau în urcare cu 6,6%.

Titlurile Banco Popolare erau în creștere cu 8,3%, în timp ce Banca Popolare di Milano avansase cu peste 7%. Cele două instituții bancare negociază o posibilă fuziune, care ar crea a treia cea mai mare bancă din Italia.

Titlurile HSBC, cea mai mare bancă europeană, erau în creștere cu aproape 4%, după ce grupul britanic a anunțat, luni, că își va menține sediul central la Londra, respingând ideea unei mutări la Hong Kong, propusă de investitori.

Acțiunile Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, erau în urcare cu 1,4%. Titlurile băncii au înregistrat vineri o creștere de circa 11%, după ce a anunțat că va răscumpăra obligațiuni în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro, pentru a risipi temerile investitorilor privind situația sa financiară.

În Grecia, acțiunile Eurobank Ergasisis, prezentă și în România prin Bancpost, erau în urcare cu aproape o treime, iar titlurile băncii elvețiene Credit Suisse erau în creștere cu aproape 4%.

În China, indicele Shanghai Composite a închis în scădere cu 0,6%. Potrivit datelor publicate luni de autorități, exporturile Chinei s-au redus cu 11,2% în ianuarie față de perioada similară a anului trecut, iar importurile au coborât cu 18,8%, datele fiind mult sub așteptările analiștilor, care anticipau scăderi cu o singură cifră.

În Japonia, indicele Nikkei a închis în creștere cu peste 7%, după ce vineri a închis la minimul din octombrie 2014. Săptămâna trecută, indicele a pierdut, în total, 11% din valoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
banci
deutsche bank
bce
banci italiene
eurobank
burse