Acțiunile europene au deschis în scădere după referendumul italian, dar au trecut rapid pe creștere

Acțiunile europene au deschis în scădere după referendumul italian, dar au trecut rapid pe creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2016

Principalii indici bursieri europeni au deschis luni în scădere în urma rezultatului negativ al referendumului constituțional din Italia, care a dus la demisia premierului Matteo Renzi, dar au trecut rapid pe creștere, evoluția pozitivă a titlurilor din sectorul sănătății și cel minier compensând declinul titlurilor bancare italiene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx 600 este în urcare cu 1,2%. Componenta companiilor miniere crește cu 2,3%, susținută de ascensiunea cotației cuprului, în timp ce componenta acțiunilor producătorilor de medicamente este în urcare cu 1,4%, scrie News.ro.

Componenta acțiunilor bancare italiene este în scădere cu 4,2%, iar declinul de la începutul acestui an a ajuns la 50%, cea mai slabă performanță consemnată la nivelul sectorului bancar global.

Acțiunile băncii Monte dei Paschi di Siena au scăzut cu până la 7%, iar cele ale Unicredit cu 4,8%.

Românii vor cheltui în acest an mai mulți bani pentru cadourile de Moș Nicolae. Bugetul alocat a crescut la 318 lei CITEȘTE ȘI Românii vor cheltui în acest an mai mulți bani pentru cadourile de Moș Nicolae. Bugetul alocat a crescut la 318 lei

Rezultatul negativ al referendumului, care propunea simplificarea procesului legislativ prin reducerea atribuțiilor Senatului, precum și alte reforme, ridică semne de întrebare dacă Monte dei Paschi va continua majorarea capitalului, esențială pentru viabilitatea sa financiară.

Potrivit analiștilor băncii Morgan Stanley, este tot mai probabil că Monte dei Paschi va avea nevoie de ajutor din partea statului italian.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
referendum italia