Acțiunile europene au înregistrat în octombrie cea mai slabă evoluție lunară după septembrie 2022

Acțiunile europene au înregistrat în octombrie cea mai slabă evoluție lunară după septembrie 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2023

Piețele bursiere europene au înregistrat în octombrie cea mai proastă performanță lunară din septembrie 2022, chiar dacă au înregistrat câștiguri în ultima zi a lunii, deoarece investitorii evaluează un val de date economice și de câștiguri ale companiilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat tranzacțiile de marți în creștere cu 0,6%, majoritatea sectoarelor având o evoluție pozitivă, scrie News.ro.

Mugur Isărescu: Majoritatea cetățenilor adulți din România au cunoștințe insuficiente în domeniul financiar CITEȘTE ȘI Mugur Isărescu: Majoritatea cetățenilor adulți din România au cunoștințe insuficiente în domeniul financiar

Stoxx 600 a scăzut cu peste 4% în octombrie, potrivit datelor LSEG.

Acțiunile de petrol și gaze au scăzut cu 0,8%, deoarece acțiunile BP, listate la Londra, au închis în declin cu 4,5% după ce grupul a ratat estimările de profit pentru trimestrul trei.

Producătorii de bere AB InBev și Carlsberg au raportat vânzări mai mici, dar venituri mai mari pentru trimestrul trei, ca urmare a compensațiilor de preț.

Inflația din zona euro a încetinit la un minim din ultimii doi ani, de 2,9%, în octombrie, au arătat date preliminare publicate marți de Eurostat. Economiștii chestionați de Reuters se așteptau la 3,1%. Între timp, agenția de statistică Eurostat a declarat că economia zonei euro s-a contractat cu 0,1% în al treilea trimestru, sub prognoza de stagnare.

Indicele german DAX a urcat marți cu 0,64%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,89%, dar indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 0,08%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 1,47%, iar IBEX 35 al bursei spaniole a crescut cu 0.04%.

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
actiuni