Acțiunile europene au marcat cea mai bună sesiune din ultimele trei săptămâni

Acțiunile europene au marcat cea mai bună sesiune din ultimele trei săptămâni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 aug 2016

Acțiunile europene au marcat câștiguri consistente pentru a doua ședință consecutiv vineri, limitând declinul săptămânal la doar 0,2%, evoluție sprijinită atât de măsurile de relaxare cantitativă anunțate ieri de Banca Angliei, cât și de datele peste așteptări privind angajările din SUA. La Londra, indicele FTSE 100 a închis la cel mai ridicat nivel din acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 s-a apreciat cu 1,1%, cel mai mare câștig zilnic din ultimele trei săptămâni, după o creștere de 0,7% în ședința anterioară. La nivelul săptămânii, însă, indicele a scăzut cu 0,2%, potrivit MarketWatch.

Benchmark-ul bursei de la Londra a consemnat un avans de 0,8%, până la 6.793,47 puncte, peste pragul maxim din acest an, de 6.750,43 puncte atins la închiderea din 27 iulie. FTSE 100 a avansat ieri cu 1,6%, după ce Banca Angliei a redus dobânda cheie la un nou minim record și a anunțat un pachet de măsuri menite să contracareze efectele votului pro-Brexit.

Vineri, Departamentul Muncii din SUA a anunțat că angajatorii au creat 255.000 noi locuri de muncă în iulie, semn că economia americană își continuă recuperarea, în pofida unei creșteri sub așteptări în al doilea trimestru. Evoluția pieței muncii a fost cu mult peste estimările analiștilor și ar putea determina Rezerva Federală (Fed) să majoreze dobânda de referință pentru prima dată în acest an.

Investitorii europeni, îngrijorați cu privire la impactul fuziunii dintre LSE și Deutsche Boerse asupra competitorilor CITEȘTE ȘI Investitorii europeni, îngrijorați cu privire la impactul fuziunii dintre LSE și Deutsche Boerse asupra competitorilor

Acțiunile de pe Wall Street au crescut puternic după publicarea datelor privind evoluția pieței muncii, iar indicele S&P 500 a urcat la un maxim istoric de 2,182 puncte. Totodată, dolarul s-a apreciat față de euro și yen, cu 0,4%, respectiv 0,6%.

Revenind în Europa, bursa de la Paris a urcat cu 1,5%, piața de capital de la Frankfurt cu 1,4%, în timp ce bursele din Milano și Madrid au avansat cu 2,4%, respectiv 1,8%.

Acțiunile Hugo Boss s-au apreciat cu 6,3%, după ce retailerul de îmbrăcăminte de lux a anunțat noi măsuri pentru reducerea costurilor, inclusiv închiderea a 20 de magazine în următoarele 18 luni. Hugo Boss a obținut un profit net de 11 milioane de euro în trimestrul al doilea, mult sub rezultatul de 71 milioane de euro înregistrat în perioada similară din 2015.

Pe partea de scăderi, acțiunile Royal Bank of Scotland (RBS) au pierdut 7,2% din valoare, pe fondul rezultatelor slabe din prima jumătate a anului. Banca controlată de Guvernul britanic a raportat o pierdere de 2,05 miliarde lire sterline în primul semestru, comparativ cu un rezultat negativ de 179 milioane lire anul trecut. Evoluția a fost influențată de creșterea costurilor cu litigiile și cu procedurile de restructurare.

Tot pe "roșu", cu o depreciere de 10,1%, au închis și titlurile Novo Nordisk. Producătorul danez de medicamente a revizuit în scădere estimările privind veniturile din acest an, citând condițiile dificile de pe piața americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii