Acțiunile europene au rămas în teritoriu negativ, pe fondul îngrijorărilor legate de Coreea de Nord

Acțiunile europene au rămas în teritoriu negativ, pe fondul îngrijorărilor legate de Coreea de Nord
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 sep 2017

Acțiunile europene au pierdut câștigurile din prima parte a zilei și au închis în coborâre ușoară, în condițiile în care investitorii continuă să fie îngrijorați de tensiunile dintre Coreea de Nord și comunitatea internațională.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 0,1%, după ce în prima jumătate a zilei a crescut cu până la 0,5%. Declinul de astăzi se adaugă scăderii de 0,5% înregistrată în ședința de luni, după ce Phenianul a anunțat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen proiectată pentru a putea fi instalată pe rachete balistice intercontinentale.

Reacția investitorilor după testul bombei cu hidrogen a fost mai puțin pronunțată decât cea de la sfârșitul lunii august, când Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică care a survolat nordul Japoniei.

Volumele scad după „furtuna” bancară de la bursă CITEȘTE ȘI Volumele scad după „furtuna” bancară de la bursă

“Investitorii nu sunt foarte panicați cu privire la situația din Coreea de Nord, însă se gândesc, cu siguranță, la acest lucru. Faptul că aprecierile din prima parte a zilei nu au putut fi susținute sugerează că avansul a fost alimentat de acoperirile pozițiilor short“, spune analistul CMC Markets David Madden, citat de MarketWatch.

Dintre indicii principalelor burse europene, CAC 40, al pieței de capital de la Paris, a scăzut cu 0,34%, FTSE 100 (Londra) cu 0,52%, IBEX 35 (Madrid) cu 0,62%, iar FTSE MIB 1945 (Milano) cu 0,24%.

La Frankfurt, DAX 30 s-a apreciat cu 0,18%, susținut de avansul cotațiilor companiilor din industriile auto și farmaceutică. Acțiunile Merck, unul dintre cei mai mari jucători pe piața farma mondială, au crescut cu 2,37%, după ce grupul german a anunțat că scoate la vânzare divizia de consumer health.   

Pe bursa de la Londra, acțiunile furnizorului de soluții software pentru sectorul industrial Aveva s-au apreciat cu 25,73%, evoluție determinată de semnarea unui acord grupul francez Schneider Electric, prin care acesta din urmă va prelua controlul asupra companiei britanice.

Potrivit înțelegerii, Aveva va fuziona cu divizia de software a Schneider într-o nouă companie, la care francezii vor deține o participație de 60%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii