Acțiunile europene scad puternic după noul test cu rachetă al Phenianului. Euro sare de 1,2 dolari pentru prima dată în peste 2 ani

Acțiunile europene scad puternic după noul test cu rachetă al Phenianului. Euro sare de 1,2 dolari pentru prima dată în peste 2 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 aug 2017

Acțiunile europene au scăzut puternic în debutul tranzacțiilor de marți, afectate de un val de vânzări pe piețele internaționale după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică, care a survolat nordul Japoniei. Reaprinderea tensiunilor dintre Phenian și comunitatea internațională i-a determinat pe investitori să se îndreptre spre activele cu risc scăzut, precum yenul și aurul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Coreea de Nord a lansat, marți dimineața, o rachetă ce a survolat insula Hokkaido, din nordul Japoniei și a aterizat în Oceanul Pacific. Este prima rachetă lansată deasupra teritoriului Japoniei din 2009, când Phenianul a efectuat mai multe teste anunțate în prealabil.

Premierul nipon, Shinzo Abe, a catalogat acțiunea Phenianului drept o “amenințare gravă, fără precedent”, iar Consiliul de Securitate al ONU a programat o reuniune de urgență.

Uraganul Harvey ar putea fi cel mai important aliat al OPEC în tentativa de majorare a prețului țițeiului CITEȘTE ȘI Uraganul Harvey ar putea fi cel mai important aliat al OPEC în tentativa de majorare a prețului țițeiului

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 consemna un declin de aproape 1,5% în jurul orei 11:30 (ora României), până la 366,85 puncte, cel mai scăzut nivel de la începutul lunii februarie. Luni, Europe 600 a scăzut cu 0,5%, afectat de aprecierea euro și de declinul acțiunilor energetice, în contextul închiderii mai multor rafinării din SUA.

“Fuga” investitorilor către așa numitele active de refugiu s-a reflectat în creșterea prețurilor acestora. Aurul a urcat la cel mai ridicat nivel din acest an, tranzacționându-se la peste 1.331 dolari/uncie, în timp ce euro a depășit pragul de 1,2 dolari pentru prima oară începând cu ianuarie 2015.

În SUA, randamentul obligațiunilor pe 10 ani a scăzut la 2,13%, cel mai mic randament înregistrat de la începutul anului. Cotațiile contractelor futures pe indicele Dow Jones Industrial Average se depreciază cu 0,6% (-125 puncte), cele cu activ suport pe S&P 500 scad cu 0,8% (-19,20 puncte), iar cele pe indicele Nasdaq cu 1,02% (-57 puncte).

Indicele DAX 30, de referință pe bursa de la Frankfurt, înregistrează un declin de 1,7%, bursa de la Paris este în scădere cu 1,4%, piața londoneză cu 1,3%, iar IBEX 35, principalul indice de la Madrid, se depreciază cu 1,1%.

La București, indicele BET scade cu 0,83%, iar BETPlus cu 0,88%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
coreea de nord
japnoia
racheta
euro
aur