Acțiunile europene continuă avansul, susținute de anunțul SUA privind măsuri “istorice” de stimulare economică

Acțiunile europene continuă avansul, susținute de anunțul SUA privind măsuri “istorice” de stimulare economică
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 mar 2020

Acțiunile europene se apreciază pentru a doua sesiune, miercuri, evoluție susținută de anunțarea unui pachet masiv de stimulare economică în SUA, în valoare de 2 trilioane de dolari. Principalul indice al bursei de la Milano avansează cu circa 5%, în pofida creșterii numărului de decese pe fondul pandemiei de coronavirus, după două zile de scăderi consecutive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 11:30 (ora României), indicele paneuropean Stoxx Europe 600 era în urcare cu 4,50% față de referință, după ce ieri a consemnat cel mai puternic avans procentual la nivelul unei singure zile începând cu anul 2008.

La Londra, indicele FTSE 100 se aprecia cu 4,57%, DAX de la Frankfurt era în creștere cu 4,29%, CAC 40 de la Paris cu 4,82%, iar FTSE MIB de la Milano cu 4,86%.

Impulsul de revenire se prelungește și la debutul sesiunii de tranzacționare. Indicii principali câștigă aproape 3% CITEȘTE ȘI Impulsul de revenire se prelungește și la debutul sesiunii de tranzacționare. Indicii principali câștigă aproape 3%

Italia, puternic afectată de pandemia de coronavirus, a raportat, marți, 743 de noi decese, în urcare de la 602 luni, în timp ce numărul cazurilor confirmate cu Covid-19 a crescut la 69.176, de la 63.927, potrivit datelor anunțate de Agenția italiană pentru Protecție Socială, citate de Reuters. Creșterile vin după două zile consecutive în care rata îmbolnăvirilor și numărul deceselor au scăzut, generând speranțe legate de atingerea vârfului epidemiei.

Acordul dintre senatorii americani și administrația Trump pe marginea unui pachet de măsuri de stimulare fără precedent în istoria SUA, anunțat după închiderea piețelor marți, a readus optimismul în rândul investitorilor cu privire la capacitatea celei mai mari economii mondiale de a rezista șocurilor create de pandemie.

Liderul majorității republicane din Senatul american, Mitch McConnell, a anunțat că s-a ajuns la un acord cu privire la un plan 'istoric' de 2.000 miliarde de dolari cu democrații și cu Casa Albă pentru relansarea economiei Statelor Unite. Planul trebuie promulgat acum de președintele Donald Trump, un anunț în acest sens fiind așteptat astăzi.

Contractele futures pe acțiunile americane se apreciau cu peste 3,5% înainte de deschiderea tranzacțiilor. Ieri, indicii de pe Wall Street au avansat puternic pe fondul așteptărilor privind încheierea acordului, Dow Jones consemnând un câștig de peste 11%, cel mai mare la nivelul unei zile începând cu anul 1933.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
sua
acord istoric
stimulare economica
italia
cazuri covid 19
pandemie coronavirus