Acțiunile europene încep anul la maximul ultimilor aproape 2 ani

Acțiunile europene încep anul la maximul ultimilor aproape 2 ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 ian 2024
Bursele europene au începul noul an în creștere, indicele paneuropean urcând la maximul ultimelor 23 de luni. Trarderii mizează pe reducerea ratelor de dobândă în 2024. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Piețele bursiere globale au crescut în 2023, în special în ultimele două luni ale anului, în timp ce randamentele obligațiunilor au scăzut. Optimismul investitorilor continuă și marți, după vacanța de sfârșit de an.
SpaceX și-a doborât propriul record de anul trecut privind lansările de rachete orbitale CITEȘTE ȘI SpaceX și-a doborât propriul record de anul trecut privind lansările de rachete orbitale

Astfel, indicele paneuropean a atins cel mai ridicat nivel din ultimii aproape doi ani, după o creștere de 0,5% în prima parte a zilei. Acțiunile bancare din zona euro  au urcat la cel mai ridicat nivel din 2018. Indicele FTSE 100 de la Londra a crescut cu 0,2%, iar indicele german DAX a crescut cu 0,8%.

"Există sentimentul că urmează o relaxare (monetară) și se pare că raliul pe termen scurt va continua. Cred că există un risc de scădere pentru acțiuni, dar impulsul este puternic în acest moment", a declarat analistul-șef al Nordea, Jan von Gerich, citat de Reuters.
 
Atenția pieței se concentrează acum asupra datelor economice care urmează să fie publicate în cursul săptămânii, inclusiv asupra raportului de vineri privind salariile non-agricole din SUA, care ar putea oferi indicii cu privire la următoarea mișcare a Rezervei Federale din SUA. În Europa, vineri sunt așteptate cifrele provizorii privind inflația din zona euro, despre care analiștii RBC Capital Markets au afirmat într-o notă că "vor fi probabil cele mai semnificative date suplimentare înainte de ședința BCE din ianuarie".
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene