Acțiunile europene încep săptămâna cu creșteri puternice

Acțiunile europene încep săptămâna cu creșteri puternice
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 mai 2020

Acțiunile europene au început săptămâna în creștere puternică, în contextul scăderii numărului de noi cazuri de infecție cu coronavirus și al reluării activității economice în mai multe state.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 2,2% în jurul prânzului, după un declin de 3,8% la nivelul săptămânii trecute. Pe bursa din Frankfurt, referința DAX era în urcare cu 2,92%, indicele FTSE 100 de la Londra consemna un avans de 2,52%, iar indicele CAC 40 de la Paris se aprecia cu 2,44%.

Autoritățile de supraveghere financiară din Austria, Belgia, Franța, Italia și Grecia au anunțat ridicarea restricțiilor privind vânzările în lipsă de acțiuni, impuse la mijlocul lunii martie. Grecia a decis să redeschidă Acropole pentru vizitatori și a pregătit reguli în vederea relansării turismului.

ASF ia notă de disfuncționalitățile de la SIF Transilvania și prelungește cu până la 10 zile suspendarea de la tranzacționare a acțiunilor societății CITEȘTE ȘI ASF ia notă de disfuncționalitățile de la SIF Transilvania și prelungește cu până la 10 zile suspendarea de la tranzacționare a acțiunilor societății

La sentimentul pozitiv din piețe contribuie și comentariile președintelui Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, care a declarat că banca centrală americană nu și-a epuizat “nici pe departe” muniția în apărarea economiei, scrie MarketWatch.

Acțiunile Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, s-au apreciat cu până la 8%, după ce compania a raportat un profit în creștere cu 13% pentru anul fiscal încheiat la 31 martie, la venituri cu 10% mai mari.

Compania și-a redus, însă, ținta privind traficul de pasageri în 2020 pentru a doua oară de la începutul anului și a avertizat că prețul biletelor nu va reveni la niveluri înregistrate înainte de debutul pandemiei mai devreme de 2022.

La București, principalii indici de referință se apreciau cu circa 0,80%, sub avansul înregistrat pe piețele din regiune: +2,41% pentru indicele BUX de la Budapesta, +1,21% pentru indicele PX de la Praga și +1,67% pentru WIG20 de la Varșovia.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii
cazuri coronavirus
acropole
turisti
ryanair