Acțiunile europene își revin după două sedințe de scăderi. Atos, cu operațiuni și în România, a pierdut peste 12%

Acțiunile europene își revin după două sedințe de scăderi. Atos, cu operațiuni și în România, a pierdut peste 12%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 ian 2024
Acțiunile europene au închis în creștere, revenindu-și de la minimul ultimelor tre săptămâni, după două ședințe de scădere, pe fondul incertitudinii privind traiectoria de reducere a ratelor dobânzilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele Stoxx 600 a închis în creștere cu 0,7%, după un declin de aproape 1% în primele două ședințe ale anului. În ceea ce privește mișcările sectoriale, acțiunile bancare au urcat cu 1,8%, în timp ce sectorul tehnologic a scăzut cu 0,4%.
Guvernul crește salariile directorilor din școli CITEȘTE ȘI Guvernul crește salariile directorilor din școli

Acțiunile din sectorul comerțului cu amănuntul au scăzut cu 0,8%, în condițiile în care ultimele date au prezentat un tablou mixt. Magazinul de îmbrăcăminte Next a urcat la un nivel record după ce și-a ridicat pentru a cincea oară perspectivele de profit pentru întregul an, în ciuda semnalării unor potențiale riscuri pentru 2024.

Acțiunile Atos, cu operațiuni și în România, au scăzut cu 3,6%, după un declin de 5,75% în sedința de ieri. Compania a pierdut peste 12% pe bursă în ultima săptămână, după ce a anunțat că ar putea vinde o parte din activitate către Airbus.

Decizia companiei franceze de tehnologie aflate în dificultate "dă impresia unui pas înapoi pentru Atos", au declarat miercuri analiștii de la Oddo BHF într-o notă. 
 
"Sunt luate în considerare mai multe opțiuni, dar niciuna nu este sigură, ceea ce, în opinia noastră, crește nivelul general de incertitudine", explică analiștii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene
atos
airbus
next