Acțiunile europene reacționează pozitiv la decizia Fed și cresc pentru a două ședință consecutiv

Acțiunile europene reacționează pozitiv la decizia Fed și cresc pentru a două ședință consecutiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 sep 2016

Acțiunile europene au avansat joi, pentru a doua ședință consecutiv, susținute, printre altele, de decizia Rezervei Federale (Fed) a SUA de a menține dobânda cheie la nivelul stabilit în decembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a crescut cu 1,6%, după un avans de 0,4% în ședința anterioară.

Cele mai consistente creșteri au fost înregistrate de companiile petroliere și de cele din minerit, care beneficiază de declinul dolarului, după ce Fed a decis, ieri, să mențină nivelul dobânzii de referință, în pofida unor îmbunătățiri în climatul economic.

Față de euro, dolarul a pierdut astăzi circa 0,35%, tranzacționându-se, în jurul orei 20:00, la un curs de 0,8906 euro.

Stoxx Europe 600 Oil and Gas, al companiilor din domeniul petrolier și al gazelor naturale, a urcat cu 2,3%, pe fondul creșterii cotațiilor petrolului cu circa 2%, în timp ce Stoxx Europe 600 Basic Resources a crescut cu 3,9%.

Acțiunile conglomeratului danez Moeller-Maersk au crescut cu 3,4% după ce acesta a anunțat că va fi separat în două divizii, cu activități în transporturi și energie, în încercarea de a-și revitaliza operațiunile, puternic afectate de scăderea tarifelor de shipping și a prețurilor petrolului.

Totodată, acțiunile producătorului de echipamente mobile de telecomunicații Ericsson au avansat cu 2,7%, în condițiile în care compania a anunțat că intenționează să își închidă ultimele fabrici din Suedia, pentru reducerea cheltuielilor, ceea ce va presupune concedierea a circa 3.000 de persoane.

Ericsson anunțase încă din vară că va lua noi măsuri de reducere a costurilor, în urma scăderii cu 24% a profitului net în trimestrul al doilea, la 1,59 miliarde de coroane suedeze (186 de milioane de dolari), de la 2,09 miliarde de coroane în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
petrol
dolar
euro
bursa
stoxx europe 600
fed
rezerva federala