Acțiunile europene scad în ultima ședință a săptămânii. Investitorii sunt îngrijorați de soarta Evergrande, impactul variantei Omicron și inflației

Acțiunile europene scad în ultima ședință a săptămânii. Investitorii sunt îngrijorați de soarta Evergrande, impactul variantei Omicron și inflației
scris 10 dec 2021

Acțiunile europene continuă să scadă în ședința de vineri după ce, joi, au fost trase în jos de intrarea în incapacitate de plată a gigantului chinez Evergrande, indicată de Fitch.

Vineri, indicele Stoxx 600 pierde aproape 0,5% în jurul orei 12:00 ora României. Bursa de la Paris scade cu 0,35%, iar cea de la Frankfurt coboară cu 0,3%.

Liviu Stoleru, care s-a retras din postul de CEO al Cemacon după 12 ani, va prelua conducerea ROCA Industry din ianuarie. \ CITEȘTE ȘI Liviu Stoleru, care s-a retras din postul de CEO al Cemacon după 12 ani, va prelua conducerea ROCA Industry din ianuarie. "Liviu este cea mai potrivită persoană pentru acest rol."

Cel mai mare declin este înregistrat de acțiunile din domeniul tehnologiei, care pierd circa 1%.

Investitorii sunt îngrijorați cu privire la evoluția cazurilor de Covid-19 și noua variantă a coronavirusului (Omicron), dar și de evoluția inflației în SUA, care urmează să fie publicată astăzi.

Joi, bursele europene au închis în scădere ușoară după fluctuații semnificative provocate inclusib de îngrijorările privind soarta Evergrande. Bursele au deschis în creștere, dar  au trecut pe scădere după ce gigantul chinez Evergrande a fost indicat de Fitch în incapacitate de plată. Ulterior, o mare parte din scăderi a fost recuperată, iar indicele paneuropean a închis în coborâre ușoară. Temerile persistă însă, având în vedere că prăbușirea gigantului ar putea genera un cutremur pe piața imobiliară din China, cu efecte la nivel global.

La nivel săptămânal, acțiunile europene sunt în creștere cu 1,25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
coronavirus
omicron
evergrande