Acțiunile europene scad în urma atacului de la Nisa

Acțiunile europene scad în urma atacului de la Nisa
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2016

Acțiunile marilor companii europene au început tranzacțiile de vineri în scădere, în urma atacului de la Nisa în care peste 80 de oameni au fost uciși, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Un trăgător aflat la volanul unui camion de mare tonaj a intrat în mulțime la Nisa, joi seara, de Ziua Națională a Franței, ucigând cel puțin 84 de oameni și rănind peste 100, atacul fiind calificat de președintele Francois Hollande drept unul terorist, scrie News.ro.

Indicele pan-european Stoxx 600 este în declin cu 0,3%, iar indicele CAC 40 al bursei din Paris cu 0,5%.

DAX al bursei din Frankfurt și indicele londonez FTSE 100 sunt în stagnare, în timp ce FTSE MIB al bursei din Milano crește cu 0,36% și IBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,23%.

VIDEO&FOTO Atentat terorist la Nisa. Un camion a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Atentat terorist la Nisa. Un camion a intrat în mulțime de Ziua Națională a Franței

Acțiunile operatorului francez de hoteluri Accor au scăzut cu 4%, iar  titlurile unor companii aeriene precum Air France-KLM , easyJet și International Consolidated Airlines Group, proprietarul British Airways, cu 1,6%-3%.

Titlurile producătorilor elvețieni de produse de lux Swatch și Richemont au la rândul lor o evoluție negativă, în urma unui avertisment al Swatch referitor la profitabilitate. Acțiunile Swatch au scăzut cu 12%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
nisa