Acțiunile europene și americane au închis în scădere puternică, după comentarii economice ale Rezervei Federale și temeri privind declanșarea unui al doilea val de Covid-19

Acțiunile europene și americane au închis în scădere puternică, după comentarii economice ale Rezervei Federale și temeri privind declanșarea unui al doilea val de Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2020

Acțiunile europene și americane au încheiat tranzacțiile de joi în scădere puternică, iar Wall Street a consemnat cea mai slabă evoluție din ultimele trei luni, investitorii analizând comentariile referitoare la economie ale Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite și temerile legate de declanșarea unui al doilea val de infecții cu coronavirus, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele pan-european Stox 600 a închis în declin cu 4%, iar componenta auto în scădere cu 6,9%, toate sectoarele și bursele fiind în teritoriu negativ, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ INFOGRAFICE România nu îndeplinește niciunul dintre cele 4 criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ INFOGRAFICE România nu îndeplinește niciunul dintre cele 4 criterii economice necesare pentru adoptarea monedei euro

În centrul atenției a fost reacția investitorilor la cele mai recente estimări făcute de Rezerva Federală. Miercuri, banca centrală americană a menținut neschimbate dobânzile și a indicat să nu se așteaptă să le majoreze înainte de 2022. Fed a mai prognozat că economia americană se va contracta cu 6,5% în 2020, înainte de a avansa cu 5% în 2021.

”Nu ne gândim la creșterea dobânzilor. Nu ne gândim nici să ne gândim la creșterea dobânzilor. Ne gândim la susținerea economiei. Ne gândim că va dura ceva timp”, a declarat președintele Fed, Jerome Powell.

Evoluția coronavirusului rămâne un motiv major de îngrijorare pentru investitori. Miercuri, a fost anunțată anularea festivalurilor de muzică extrem de populare Coachella și Stagecoach, în urma unui ordin al directorului pentru Sănătate Publică din comitatul Riverside, din California, dr. Cameron Kaiserm referindu-se la temeri legate de agravarea răspândirii Covid-19 în toamnă.

Mai multe state americane care au fost printre primele care au renunțat la măsurile de izolare au raportat creșteri ale numărului de cazuri de infectare și ale spitalizărilor, între acestea fiind Texas, Florida și Arizona.

Acțiunile Lufthansa au scăzut cu 9%, în urma anunțului companiei germane că până la 26.000 de angajați sunt în pericol să își piardă locurile de muncă.

Titlurile Renault au coborât cu 14%. Președintele grupului, Jean-Dominique Senard, a afirmat în Parlamentul Franței că nu este discutată o a doua injecție de capital de stat.

Acțiunile Just Eat Takeaway au inversat creșterea inițială, coborând cu aproape 4%, în urma anunțării unui acord de 7,3 miliarde de dolari pentru preluarea companiei GrubHub.

Titlurile Unilever au fost printre puținele acțiuni europene cu o evoluție pozitivă, crescând cu 0,5%, în urma anunțării unificării conducerii sale duale, pentru a avea o flexibilitate mai mare pentru fuziuni și achiziții.

Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 4,5%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 4,71%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a coborât cu 4,8%, iar  indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 5%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial a coborât cu 6,9%, respectiv cu peste 1.800 de puncte, înregistrând cea mai slabă evoluție după luna  martie. Indicele S&P 500 a scăzut cu 5,7%, iar Nasdaq cu 5,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
covid-19