Acțiunile europene urcă la un nou maxim istoric, pe fondul atenuării temerilor privind impactul epidemiei de coronavirus

Acțiunile europene urcă la un nou maxim istoric, pe fondul atenuării temerilor privind impactul epidemiei de coronavirus
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 feb 2020

Acțiunile europene se apreciază pentru a treia zi consecutivă miercuri, indicele Stoxx Europe 600 urcând la un nou nivel record, în condițiile în care scăderea numărului de noi cazuri de coronavirus în China stimulează cererea de active cu expunere pe piața asiatică, chiar dacă investitorii rămân atenți la impactul epidemiei asupra economiei globale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

China a raportat astăzi cel mai mic număr de noi infecții de la finele lunii ianuarie, informație interpretată de investitori și analiști drept un semn că rata infecțiilor încetinește, iar efectele la nivel economic vor fi limitate la primul trimestru din acest an, scriu Reuters și MarketWatch.

În jurul orei 13:10 (ora României), Stoxx Europe 600 se aprecia cu 0,46%, până la 430,43 de puncte, după ce anterior a atins un maxim istoric de 430,52 de puncte. Este al doilea record consecutiv și a treia zi de aprecieri neîntrerupte pentru indicele paneuroean, care a închis ieri la 428,48 de puncte.

Marea Britanie și UE, divizate în privința accesului la piețele financiare post-Brexit CITEȘTE ȘI Marea Britanie și UE, divizate în privința accesului la piețele financiare post-Brexit

Indicele FTSE 100 de la Londra era în urcare cu 0,42%, indicele DAX de la Frankfurt se aprecia cu 0,78%, CAC 40 de la Paris consemna un avans de 0,39%, iar FTSE MIB de la Milano era în creștere cu 0,79%.

Contractele futures pe indicii americani erau de asemenea în urcare, semnalând potențiale noi valori record pentru S&P 500 și Nasdaq Composite în sesiunea bursieră de miercuri. Cei doi indici au închis ieri în creștere cu 0,17% și, respectiv 0,11%.

“Sentimentul din piețe primește un impuls favorabil puternic, în condițiile în care mulți investitori și analiști se așteaptă ca impactul gripei mortale asupra economiilor să fie de scurtă durată și limitat [la primul trimestru]”, a comentat Pierre Veyret, analist la firma de brokeraj ActivTrades.

Piețele “au înghițit cu ușurință” situația generată de noul coronavirus până acum, a apreciat și economistul Teeuwe Mevissen de la banca olandeză Rabobank, care a avertizat însă că ritmul de creștere nu poate fi susținut.

“Aproape că te-aștepți la o corecție iminentă pentru piețele de acțiuni. Nu văd creșterea continuând în acest ritm”, a spus Mevissen.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse europene
coronavirus
impact economic