Acțiunile europene ating un nou record. TUI urcă pe fondul oportunităților oferite de falimentul Thomas Cook. "Am beneficiat de insolvența unui concurent-cheie."

Acțiunile europene ating un nou record. TUI urcă pe fondul oportunităților oferite de falimentul Thomas Cook. "Am beneficiat de insolvența unui concurent-cheie."
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 feb 2020
Acțiunile europene au atins marți un nou maxim record, cea mai bună evoluție fiind cea a companiilor din domeniul turismului, în special a gigantului anglo-german TUI.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile TUI urcă cu circa 12% după îmbunătățirea estimărilor pentru acest an, inclusiv pe fondul falimentului Thomas Cook.

eMAG ia în calcul listarea la BVB și pe alte burse: E vorba de recunoașterea valorii, nu de atragerea de fonduri CITEȘTE ȘI eMAG ia în calcul listarea la BVB și pe alte burse: E vorba de recunoașterea valorii, nu de atragerea de fonduri

Compania de turism și-a majorat veniturile cu 14% în primul trimestru fiscal, încheiat în decembrie, însă pierderea ajustată a crescut.

Operatorul din domeniul turismului anticipează însă, pentru anul acesta, un avans al veniturilor de 7%-9%, peste estimările anterioare. Fără a menționa numele companiei (Thomas Cook), reprezentanții TUI afirmă că organizația a beneficiat de "insolvența unui concurent-cheie".

Totodată, numărul mare de rezervări din perioada Sărbătorilor a redus din efectele blocării la sol a avioanelor Boeing 737 MAX.

Compania britanică Thomas Cook, cel mai vechi operator de turism din lume, aflată în dificultate financiară din cauza datoriilor acumulate, a intrat în faliment în septembrie.

Per ansamblu, indicele Stoxx 600 urcă cu 0,7%. Indicele paneuropean a urcat, anterior cu până la 0,9%, atingând un maxim intraday de 428,30, nivel record.

Deutsche Telekom avansează cu circa 4%, în contextul în care instanța se va pronunța astăzi cu privire la fuziunea dintre T-Mobile și Sprint, jucători din Top 5 pe piața telecomunicațiilor din SUA.. Deutsche Telekom deține 63% din T-Mobile US.

Acțiunile din turism înregistrează o revenire după declinul pronunțat cauzat de coronavirus EasyJet și Air France-KLM urcă cu circa 3%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
record
stoxx 600
bursa
actiuni europene
tui