Acțiunile și prețurile petrolului au scăzut puternic după anunțul președintelui american Trump privind impunerea unor noi tarife importurilor din China

Acțiunile și prețurile petrolului au scăzut puternic după anunțul președintelui american Trump privind impunerea unor noi tarife importurilor din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2019

Acțiunile și prețurile petrolului au scăzut puternic, joi, după anunțul președintelui Donald Trump privind impunerea unor tarife suplimentare de 10% pentru importuri din China în valoare de 300 de miliarde de dolari, începând cu 1 septembrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Războiul comercial prelungit dintre cele mai mari două economii ale lumii a provocat temeri legate de cererea de petrol, scrie News.ro.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,73%, S&P 500 cu 0,67%, iar Nasdaq Composite cu 0,55%. Indicele global MSCI a pierdut 0,55%.

Google întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant - temporar CITEȘTE ȘI Google întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant - temporar

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 3,85 dolari, respectiv cu 6,38%, la 60,9 dolari pe baril. Cotația petrolului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 7,39%, la 54,25 dolari pe baril.

”Prețurile petrolului au scăzut considerabil astăzi, în urma relaxării dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed) și a anunțului președintelui Trump referitor la noile tarife care vor fi aplicate bunurilor chinezești”, a declarat John Kilduff, partener la firma Again Capital Management.

Prețurile au fost afectate la începutul ședinței de tranzacționare de reducerea dobânzilor de către Fed, miercuri, dar șeful băncii centrale a anunțat, contrar așteptărilor, că măsura ar putea să nu fie începutul uneu serii lungi de reduceri pentru a proteja economia de slăbiciunea economiei mondiale.

Mesajul Fed a dus la redresarea dolarului, astfel că indicele dolarului a urcat joi la 98,93, cel mai ridicat nivel din ultimele 26 de luni. Aprecierea dolarului face ca prețul petrolului, denominat în monedă americană, să devină mai scump pentru deținătorii de alte valute. Indicele dolarului a trecut pe un trend negativ după anunțul lui Trump.

Declinul cotațiilor petrolului a avut loc după o scădere peste așteptări a stocurilor de țiței din Statele Unite și o producție mai mică a OPEC în luna iulie, evoluții care de obicei susțin prețurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
actiuni
petrol