Adrian Mitroi: Băncile comerciale nu vor da niciodată deponenților din "prăjitura dobânzilor"

Adrian Mitroi: Băncile comerciale nu vor da niciodată deponenților din "prăjitura dobânzilor"
scris 10 ian 2018

Băncile comerciale nu vor da niciodată deponenților din "prăjitura dobânzilor", mai ales acum că au așteptări inflaționiste, a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale la Academia de Studii Economice (ASE).

"Investitorii își doresc mai mult risc acum. Sigur, au înțeles foarte bine că nu te joci cu băncile comerciale. Ele nu îți vor da niciodată din prăjitura dobânzilor, mai ales acum că au așteptări inflaționiste, așa că vor evita să ne dea și bruma aia de randament. Când ai temeri de inflație, îi vezi pe cei care au accesul la informație și știu cel mai bine - Banca Centrală - că se tem, cea mai bună modalitate de a te proteja la inflație este să cumperi capital propriu și nu capital împrumutat. Ne îndreaptă sistemul financiar către construirea riscului individual, nu numai a riscului sistemic ca investitor și deponent. Riscul de dobândă mi se pare cea mai importantă temă a anului. Dobânzile mai mari scad valorile portofoliilor marilor investitori în obligațiuni. Prețul pe care îl plătim este cel al riscului mai mare, deci volatilitate mai mare și așteptări de randament mai mari. Nu cred în temerea de supraevaluare a activelor imobiliare sau bursiere", a spus Mitroi, potrivit Agerpres.

Compania britanică de servicii IT Endava, cu peste 2.300 de angajați în România, a fuzionat cu Velocity Partners pentru a intra în America Latină CITEȘTE ȘI Compania britanică de servicii IT Endava, cu peste 2.300 de angajați în România, a fuzionat cu Velocity Partners pentru a intra în America Latină

El este de părere că în acest an vor avea loc noi listări de companii pe piața românească de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
adrian mitroi
dobanzi
banci