Afacerile PayPoint în România avansează puternic, piața locală fiind un motor de creștere pentru compania britanică

Afacerile PayPoint în România avansează puternic, piața locală fiind un motor de creștere pentru compania britanică
scris 24 mai 2018

Veniturile nete ale procesatorului britanic de plăți PayPoint în România s-au majorat cu aproape 30% în anul fiscal încheiat pe 31 martie, ritmul de creștere fiind mult peste cel la nivel de grup. România este, de altfel, menționată în raportul grupului britanic ca unul dintre pilonii de creștere ai companiei.

Compania a raportat, în perioada menționată, venituri nete de 11,9 milioane  lire sterline (63 milioane lei) pe piața locală.

Numărul tranzacțiilor pe piața din România a fost de 96,4 milioane, cu 21,4 milioane de tranzacții peste cel consemnat în urmă cu un an. Circa 17 milioane de tranzacții aiu fost înegistrate în urma achiziției Payzone în 2017. 

"România a avut un an bun în ceea ce privește creșterea organică, căreia i se adaugă achiziția Payzone din octombrie 2017. Integrarea Payzone progresează, angajații Payzone au fost mutați în sediul PayPoint și noi eficientizări sustenabile de costuri au fost identificate. Achiziția ne-a extins baza de clienții la peste 160 și ne-a sprijinit rețeaua în depășirea a 20.000 de puncte", se arată în raportul financiar al companiei britanice.

Compania menționează că are în plan să se concentreze pe piața britanică și cea românească, unde este lider, reducându-și prezența în Irlanda.

La nivel de grup, care include România, Marea Britanie și Irlanda, veniturile nete au crescut cu 1,8%, la 119,6 milioane de lire streline.

Banca centrală din Turcia majorează puternic dobânzile pentru a opri deprecierea lirei CITEȘTE ȘI Banca centrală din Turcia majorează puternic dobânzile pentru a opri deprecierea lirei

În România, PayPoint și-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub marcă proprie în august 2008 și și-a extins portofoliul de clienți prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. 

Compania furnizează și servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toți jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs, precum și servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internațional și de Internet.

Pe lângă serviciile pentru plata facturilor de utilități, servicii TV, telecom și internet, PayPoint furnizează servicii de transfer de bani și oferă șoferilor posibilitatea de a-și plăti rovinieta folosind terminalele proprii.

"Afacererile în România au avansat de la achizitia Payzone, în contextul în care integrarea înregistrează progrese si noile venituri îmbunătățesc creșterea organică", potrivit raportulului companiei.

Totodată, PayPoint oferă serviciile de transfer de bani Western Union pe propriile terminale, la anumiți comercianți.

În luna martie 2017, PayPoint a anunțat preluarea companiei Payzone, care oferă pe teritoriul României servicii similare celor oferite de PayPoint și este controlată de un fond de investiții din Marea Britanie. Tranzacția a primit ap-robarea Consiliului Concurenței în luna octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
paypoint
payzone
tranzactii
venit
plati
servicii