Bitcoin a început săptămâna în urcare puternică, susținut de revenirea apetitului pentru active riscante printre investitori și de comentariile analiștilor Citi, potrivit cărora criptomoneda se află într-un “punct critic” între adopția la scară largă și o “implozie speculativă”, balanța fiind momentan inclinată spre primul scenariu.
Într-un raport publicat luni, analiștii Citi notează că progresul bitcoin depinde de depășirea unei întregi serii de riscuri și obstacole, însă moneda virtuală are potențialul de a deveni “moneda preferată în comerțul internațional”, datorită acoperirii globale, a neutralității sale și a lipsei de expunere la riscul valutar.
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
“Cântărind obstacolele potențiale împotriva oportunităților, ajungem la concluzia că bitcoin se află într-un punct critic și am putea vedea începutul unei transformări masive a criptomonedei în mainstream”, potrivit raportului, citat de MarketWatch.
Alternativ, bitcoin s-ar putea confrunta cu o “implozie speculativă”, potrivit analiștilor Citi, care însă notează că scenariul pare mai puțin probabil la acest moment, având în vedere investițiile în criptomonede anunțate recent de companii ca Tesla sau MicroStrategy.
Cotațiile bitcoin au trecut pe apreciere în urma comentariilor analiștilor.
Luni, în jurul orei 18:30 (ora României), bitcoin se tranzacționa la 49.318 dolari/unitate, în urcare cu 9% (circa 4.000 dolari) peste referința de vineri.
CITEȘTE ȘI Florea Grup – 25 de ani. Pasiunea ne-a adus aiciBitcoin a încheiat săptămâna trecută cu cel mai abrupt declin la nivelul perioadei din ultimul an, după ce anterior a urcat la un maxim istoric de peste 58.000 dolari.
Evoluțiile de luni au fost influențate și de sentimentul pozitiv din piețele de capital, pe fondul așteptărilor privind progresele vaccinărilor anti-Covid și revenirea economiilor din pandemie.
CITEȘTE ȘI Succesul Wörwag Pharma: de la farmacie la companie farmaceutică internaționalăIndicele bursier paneuropean Stoxx Europe 600 se aprecia cu 1,90% la ora menționată, cu creșteri pe toate marile burse: +1,71% pentru FTSE 100 la Londra, +1,68% pentru DAX la Frankfurt și +1,73% pentru indicele CAC40 de la Paris.
Peste ocean, principalii indici de la New York avansau cu peste 2% fiecare.