Bursele europene încep luna în revenire

Bursele europene încep luna în revenire

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 mar 2021

Acțiunile europene încep luna în revenire, în contextul în care piețele de obligațiuni dau semne de stabilizare, iar planul de stimulare a economiei SUA, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, a trecut de Camera Reprezentanților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 urcă cu peste 1,5%, după ce, vineri, a coborât la cel mai redus nivel din ultima lună.  Declinul a fost dictat, printre altele, de o creștere a randamentelor la titlurile de stat.

Variante analizate de Guvern la legea salarizării: Reducerea veniturilor mari, prin eliminarea sporurilor, sau înghețarea lor și majorarea celor mai mici CITEȘTE ȘI Variante analizate de Guvern la legea salarizării: Reducerea veniturilor mari, prin eliminarea sporurilor, sau înghețarea lor și majorarea celor mai mici

În jurul orei 13:30 (ora României), CAC 40 (Paris) creștea cu 1,3%, DAX (Frankfurt) era în urcare cu 0,9%, iar FTSE (Londra), cu 1,4%.

Bursa de la Londra crește mai puternic decât celelalte burse europene majore, în condițiile în care noile date au arătat că circa 20 de milioane de persoane din Regatul Unit au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva Covid-19. Ritmul de vaccinare este mai rapid decât cel înregistrat în rândul statelor UE.

Optimismul de pe burse este stârnit și de noile măsurile de stimulare pregătite. În SUA, Camera Reprezentanților a adoptat sâmbătă planul de relansare economică al administrației Biden, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
burse europene
stoxx
actiuni europene
obligatiuni
totluri stat
vaccinare
covid-19
coronavirus
stimulare
camera reprezentantilor
biden