Analiștii de la Deutsche Bank fixează una dintre cele mai optimiste ținte de până acum pentru Wall Street

Analiștii de la Deutsche Bank fixează una dintre cele mai optimiste ținte de până acum pentru Wall Street
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 dec 2023
Așteptările privind atingerea unui nivel record pentru S&P 500 anul viitor cresc, analiștii de la Deutsche Bank Group stabilind una dintre cele mai optimiste ținte de până acum pentru Wall Street.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Deutsche Bank se așteaptă ca indicele de referință american să atingă 5.100 de puncte până la sfârșitul anului 2024 - ceea ce implică creșteri de aproximativ 12% față de nivelurile actuale - pe fondul unei inflații în scădere și al unei reveniri a profiturilor corporative.
Ministrul Finanțelor: Românii au investit în titluri de stat 22 miliarde de lei, din 2020 până în prezent CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor: Românii au investit în titluri de stat 22 miliarde de lei, din 2020 până în prezent

"În pofida unei creșteri a prețurilor peste tendință, inflația de bază a scăzut. Continuarea scăderilor ar readuce inflația în intervalul de dinainte de pandemie fără a fi nevoie de o creștere economică mai lentă. În plus, având în vedere că orice eventuală recesiune este estimată să fie ușoară și scurtă, vedem doar un val scurt de vânzări în acest caz", spun analiștii citati de MarketWatch.

După ce au eșuat în mare parte în a prezice revenirea acțiunilor în 2023, specialiștii în prognoze de piață au devenit mai optimiști în ceea ce privește perspectivele pentru anul viitor, pe măsură ce sentimentul investitorilor se îmbunătățește și așteptările privind o recesiune sunt reduse. Lori Calvasina, strateg la RBC Capital Markets, și Savita Subramanian, de la Bank of America, se așteaptă ca S&P 500 să urce până la 5.000 de puncte. Indicele a atins un maxim istoric de 4.796,56 puncte în ianuarie 2022.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua