Verde pe bursele europene. într-o sesiune marcată de "mahmureala de după Ziua Recunoștinței"

Verde pe bursele europene. într-o sesiune marcată de "mahmureala de după Ziua Recunoștinței"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 nov 2023
Acțiunile europene au crescut astăzi, chiar și în condițiile în care randamentele obligațiunilor din zona euro au continuat să crească.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 0,33%, avansând la nivel săptămânal. Investitorii s-au concentrat pe rezultatele companiilor și pe perspectivele de reducere a ratelor dobânzilor.
Greșeala unui trader aduce electricitate gratuită pentru unii consumatori finlandezi CITEȘTE ȘI Greșeala unui trader aduce electricitate gratuită pentru unii consumatori finlandezi
Sesiunea a rămas destul de liniștită, cu volume mici, piețele americane fiind deschise doar pentru o jumătate de zi după vacanța de Ziua Recunoștinței.
 
 
"Este doar o mahmureală de la Ziua Recunoștinței din SUA, investitorii nu vor să ia poziții noi când nu sunt pe deplin siguri că povestea cu vârful ratei Fed este o poveste cu care să continue să meargă", a declarat Giles Coghlan, analist șef de piață la casa de brokeraj GCFX.
 
Randamentele obligațiunilor guvernamentale din zona euro au crescut, investitorii punând în balanță temerile legate de recesiune și comentariile făcute de factorii de decizie ai Băncii Centrale Europene.
 
"Este de înțeles că bancherii centrali comunică într-un mod foarte precaut... dacă comunică faptul că reducerile de rate vor veni cu siguranță, atunci vor crea problema pe care încearcă să o rezolve", a adăugat Coghlan.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene