ANALIZĂ PROFIT TV A început sezonul raportărilor trimestriale pe Wall Street

ANALIZĂ PROFIT TV A început sezonul raportărilor trimestriale pe Wall Street
Cătălin Chivu
Cătălin Chivu
scris 16 oct 2019

Principalii indici bursieri de pe Wall Street au închis aseară pe verde, căci sentimentul investitorilor s-a îmbunătățit în condițiile în care sezonul de raportări trimestriale din Statele Unite ale Americii (SUA) a început cu câștiguri mai bune decât așteptările și pe fondul acelei înțelegeri parțiale comerciale SUA - China.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cele mai mari bănci americane au raportat ieri rezultatele pe trimestrul al treilea, iar JP Morgan Chase (+3,01%) trebuie evidențiată căci a dat peste cap sectorul cu cifrele de la divizia sa bancară de consum, veniturile (30,06 miliarde dolari) fiind mult mai mari decât așteptările (28,46 milarde dolari). În același timp a crescut și Wells Fargo (+1,70%), după ce a bătut prognozele de venituri (22,01 milarde față de 21,03 milarde dolari așteptări), iar Citigroup (+1,40%) a înregistrat cifre optimiste. În schimb, profiturile Goldman Sachs (+0,31%) au scăzut drastic prin divizia M&A și prin scăderea comisioanelor de subscriere a datoriilor și capitalurilor proprii. Totuși cea mai mare creștere au avut-o acțiunile companiei de asistență medicală și servicii de asigurare UnitedHealth Group (+8,16%), care a raportat rezultate financiare peste așteptări. În altă ordine de idei Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a publicat perspectiva economică mondială și a revizuit în scădere prognoza globală de creștere economică la 3%, cel mai lent ritm de la criza financiară de acum unsprezece ani.

GRAFIC Lira sterlină a urcat la cel mai ridicat nivel al ultimelor 5 luni față de euro și dolar pe fondul informațiilor că UE și Marea Britanie sunt aproape de un acord privind Brexit CITEȘTE ȘI GRAFIC Lira sterlină a urcat la cel mai ridicat nivel al ultimelor 5 luni față de euro și dolar pe fondul informațiilor că UE și Marea Britanie sunt aproape de un acord privind Brexit

Și piețele bursiere europene au înregistrat câștiguri, susținute de optimismul că Marea Britanie se apropie mai mult de o ieșire lină din Uniunea Europeană (UE), după ce Bloomberg a raportat că există deja un proiect de acord Brexit între negociatorii celor două părți. Am remarcat plusurile de peste un procent pentru indicii de la Milano (FTSE MIB +1,21%), Madrid (IBEX35 +1,19%), Frankfurt (DAX +1,15%) și Paris (CAC40 +1,05%).

Chiar dacă indicii principali de la Bursa de Valori București (BVB) au încheiat ședința de tranzacționare cu creșteri, din păcate numitorul comun din aceste zile, unul din păcate negativ, rămâne lichiditatea extrem de redusă. Ieri au fost volume de doar 3,82 milioane euro, o cifră de-a dreptul rușinoasă, cu care însă participanții la piață s-au obișnuit deja de aproape două săptămâni, practic de la decizia FTSE Russell de a promova bursa românească la statutul de piață emergentă secundară. Jumătate din rulajele de ieri s-au efectuat cu acțiunile Băncii Transilvania (TLV 0,00%), pe care s-a realizat și singurul transfer din piața deal, în valoare de 1,19 milioane lei. Au urmat în topul lichidității titlurile BRD Groupe Societe Generale (BRD -0,28%), Fondul Proprietatea (FP +0,85%), Romgaz (SNG +0,41%) și OMV Petrom (SNP +1,08%).

Pe piața valutară performera zilei a fost iarăși lira sterlină (GBP), care a crescut în raport cu dolarul american (USD) și cu moneda unică europeană (EUR) la maximul ultimelor cinci luni, în contextul optimismului alimentat de negociatorul-șef al Uniunii Europene (UE) pentru Brexit, Michel Barnier, potrivit căruia un acord cu Marea Britanie este dificil, dar posibil de obținut în această săptămână. În cazul în care cele două părți vor ajunge la un consens, proiectul de acord va avea nevoie de votul Parlamentului britanic. Astfel, după o creștere de 600 puncte în ultimele patru zile, perechea GBP/USD a atins pentru prima oară din 21.05 nivelul de 1,2800. După o evoluție între 4,7515 și 4,7590, cursul stabilit de Banca Națională a României (BNR) pentru EUR/RON a fost 4,7524.

În ceea ce privește principalele mărfuri tranzacționate, prețurile futures ale acestora au scăzut în ultimele 24 ore, cotațiile de la finalul zilei fiind 52,80 dolari pe baril pentru țițeiul CrudeWTI, 58,80 dolari pe baril pentru cel Brent, 1484 dolari pe uncie pentru aur și 17,40 dolari pe uncie pentru argint.

viewscnt
Afla mai multe despre
catalin chivu
bursa