Andrea Enria, desemnat la conducerea noii agenții de supervizare bancară

Andrea Enria, desemnat la conducerea noii agenții de supervizare bancară
scris 8 nov 2018

Banca Centrală Europeană l-a ales, miercuri, pe italianul Andrea Enria în fruntea noii sale agenții de supervizare bancară (SSM), după o luptă strânsă cu Sharon Donnery din Irlanda, a anunțat Reuters, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Începând din 2014, Mecanismul Unic de Supraveghere, înființat sub tutela BCE, este prezidat de Daniele Nouy, al cărei mandat expiră la 1 ianuarie 2019, scrie Agerpres.

CONFIRMARE - Decizie pentru aducerea și menținerea muncitorilor străini: Plata obligatorie, redusă de la salariul mediu la cel minim. Taxe la jumătate pentru angajatori CITEȘTE ȘI CONFIRMARE - Decizie pentru aducerea și menținerea muncitorilor străini: Plata obligatorie, redusă de la salariul mediu la cel minim. Taxe la jumătate pentru angajatori

Andrea Enria, care conduce Autoritatea Bancară Europeană din 2011, a avut un rol major în elaborarea și implementarea noilor reglementări financiare din UE după criza financiară globală.

Fost supervizor la Banca Centrală a Italiei și la Banca Centrală Europeană, este văzut ca neutru din punct de vedere politic și a provocat anumite temeri în sectorul bancar italian din cauza abordării sale dure privind împrumuturile bancare neplătite și creditele acordate micilor companii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
andrea enria
ssm