Andrea Enria, desemnat la conducerea noii agenții de supervizare bancară

Andrea Enria, desemnat la conducerea noii agenții de supervizare bancară
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2018

Banca Centrală Europeană l-a ales, miercuri, pe italianul Andrea Enria în fruntea noii sale agenții de supervizare bancară (SSM), după o luptă strânsă cu Sharon Donnery din Irlanda, a anunțat Reuters, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din 2014, Mecanismul Unic de Supraveghere, înființat sub tutela BCE, este prezidat de Daniele Nouy, al cărei mandat expiră la 1 ianuarie 2019, scrie Agerpres.

CONFIRMARE - Decizie pentru aducerea și menținerea muncitorilor străini: Plata obligatorie, redusă de la salariul mediu la cel minim. Taxe la jumătate pentru angajatori CITEȘTE ȘI CONFIRMARE - Decizie pentru aducerea și menținerea muncitorilor străini: Plata obligatorie, redusă de la salariul mediu la cel minim. Taxe la jumătate pentru angajatori

Andrea Enria, care conduce Autoritatea Bancară Europeană din 2011, a avut un rol major în elaborarea și implementarea noilor reglementări financiare din UE după criza financiară globală.

Fost supervizor la Banca Centrală a Italiei și la Banca Centrală Europeană, este văzut ca neutru din punct de vedere politic și a provocat anumite temeri în sectorul bancar italian din cauza abordării sale dure privind împrumuturile bancare neplătite și creditele acordate micilor companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrea enria
ssm