Apple lansează o emisiune de obligațiuni de miliarde de dolari pentru a remunera acționarii, deși are rezerve consistente de numerar

Apple lansează o emisiune de obligațiuni de miliarde de dolari pentru a remunera acționarii, deși are rezerve consistente de numerar
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 nov 2017

Apple pregătește o emisiune de obligațiuni în valoare de miliarde de dolari pentru a finanța plata de dividende și răscumpări de acțiuni, deși păstrează rezerve în numerar uriașe în afara Statelor Unite, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma pe care compania americană vrea să o atragă nu este cunoscută, însă banii vor contribui la finanțarea parțială a unui program de restituire de capital către acționari, în valoare de 300 de miliarde de dolari.

La finele lunii septembrie, rezervele de cash și echivalentele de numerar ale Apple însumau 269 de miliarde de dolari, 94% fiind în afara Statelor Unite.

SIF Transilvania lansează un program de răscumpărări pentru 1% din acțiunile proprii CITEȘTE ȘI SIF Transilvania lansează un program de răscumpărări pentru 1% din acțiunile proprii

Emisiunea de obligațiuni plănuită de Apple vine în pofida unor potențiale reduceri de taxe care ar putea convinge Apple să transfere în Statele Unite profiturile realizate în alte țări.

“Pentru cei care sunt mereu prezenți pe piață și finanțează constant plăți către acționari nu există varianta de a îngheța totul în speranța unor modificări de natură fiscală. Dacă politicile fiscale vor fi avantajoase, poate vor decide să ramburseze o parte din datorii sau să plătească dividende uriașe”, spune Noel Hebert, analist Bloomberg Intelligence.

Apple a fost acuzată de multe ori că încearcă să evite plata taxelor datorate, prin diferite mijloace. Țări europene acuză compania că folosește subsidiarele din Irlanda pentru a evita plata taxelor aferente veniturilor obținute în afara Statelor Unite. În Irlanda, Apple beneficiază de anumite facilități fiscale, care reduc semnificativ sumele datorate de companie.

Astfel, autoritățile europene au deschis anchete pentru a verifica practicile Apple și ale altor mari companii din domeniul tehnologiei și pregătesc modificări legate de regimul de impozitare în cazul acestora. În colimatorul Bruxellesului se află “GAFA” (Google, Apple, Facebook și Amazon), acuzate cu regularitate că fac ”optimizare fiscală” în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
obligatiuni
imprumut
iphone
dividende
rascumparare
rambursare
capital
taxe
fiscal