Aproape un sfert din modele virtuale Bitcoin sunt blocate sub straturile de securitate digitale

Aproape un sfert din modele virtuale Bitcoin sunt blocate sub straturile de securitate digitale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 dec 2017

Multiplele măsuri de securitate folosite de Blockchain, tehnologia care stă la bază monedei virtuale, fac aproape imposibilă accesarea a aproape un sfert din monedele Bitcoin generate.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Conform Chainanalysis, o companie care monitorizează transferurile monedelor virtuale cu ajutorul așa-numitor portofele electronice, 23% din toată masa de Bitcoin este blocată sub multiplele straturi de securitate.

În total, se estimează că sunt blocate 3 milioane de monede care valorează, la valoarea actuală, aproximativ 52 de miliarde de dolari.

Victimele sunt persoane care fie și-au pierdut parola, fie nu mai dețin cheia privată a sistemului folosit pentru minare. În cazul în care posesorii nu recuperează parola și cheia privată, monede sunt pierdute definitiv, neexistând alte mijloace de recuperare.

Google va bloca reclamele în browser-ul Chrome începând cu 15 februarie CITEȘTE ȘI Google va bloca reclamele în browser-ul Chrome începând cu 15 februarie

Un caz celebru deja este cel al lui James Howells, un galez care și-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin, care în ziua de azi ar fi valorat 131 de milioane de dolari.

Aruncând harddisk-ul, acesta a pierdut așa-numita cheia secretă de identificare și nu poate dovedi că este posesorul de drept al monedelor respective. În prezent, Howells așteaptă permisiunea autorităților locale pentru a căuta la groapa de gunoi, în speranța că harddisk-ul, dacă va fi găsit, va și funcționa.

Problema vine chiar din marele avantaj pe care moneda virtuală îl promite: eliminarea intermediarilor.  Neexistând o bancă ce ține evidența, utilizatorul este singurul care deține mijloacele (parola și cheia secretă) de probare a posesiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin