Argentina a anunțat posibilitatea încheierii de contracte în criptomonedă

Argentina a anunțat posibilitatea încheierii de contracte în criptomonedă
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2023

Modificările aduse de guvernul argentinian în legislația actuală permit încheierea de contracte în criptomonedă, a declarat ministrul de externe al țării, Diana Mondino.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Confirmăm că în Argentina se vor putea încheia contracte în Bitcoin, precum și în orice alte criptomonede”, a scris ea pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter). Potrivit lui Mondino, modalitatea de plată poate fi „kilograme de vițel sau litri de lapte”, scrie Adevărul.

BCE majorează cerințele de capital pentru 20 de bănci, din cauza creditelor neperformante CITEȘTE ȘI BCE majorează cerințele de capital pentru 20 de bănci, din cauza creditelor neperformante

Joi, Gazeta Guvernului Argentinei a publicat un decret de urgență al președintelui Javier Milei care a abrogat sau a modificat peste 300 de legi. Mondino în mesajul său se referă la o clauză care prevede că „debitorul trebuie să furnizeze suma corespunzătoare în moneda specificată, indiferent dacă moneda este sau nu mijloc legal în Republică”.

Miercuri seara, Milei s-a adresat națiunii în care a anunțat semnarea unui decret de urgență. Șeful statului a enumerat 30 de reforme majore, care au inclus eliminarea controalelor prețurilor, reforma regulilor vamale pentru a facilita comerțul internațional, pregătirile pentru privatizarea companiilor de stat și interzicerea impunerii restricțiilor la export.

Milei a preluat funcția de președinte al Argentinei pe 10 decembrie. În primul său discurs în calitate de șef al statului, el a descris situația din țară ca fiind critică și a afirmat necesitatea terapiei cu șoc în economie. Politicianul libertarian susține intervenția guvernamentală minimă în economie, desființarea Băncii Centrale a Argentinei pentru a reduce inflația și privatizarea companiilor de stat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
argentina
criptomonede