ASF a aprobat numirea fostului economist șef al BCR, Radu Crăciun, la conducerea BCR Pensii

ASF a aprobat numirea fostului economist șef al BCR, Radu Crăciun, la conducerea BCR Pensii
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2016

Radu Crăciun a primit, la începutul lunii, aprobarea din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru poziția de președinte - director general al BCR Pensii, după ce numirea lui în funcție a fost anunțată la mijlocul lunii ianuarie, în condițiile în care postul a rămas vacant, întrucât Lucian Anghel a preluat conducerea BCR Banca pentru Locuințe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Crăciun a ocupat, din anul 2014, funcția de economist șef și director de cercetare în cadrul Băncii Comerciale Române, coordonând activitatea de analiză macroeconomică și a piețelor de capital, scrie News.ro

"Mă bucur că am posibilitatea de a folosi la un alt nivel experiența acumulată în cei 6 ani în care am contribuit la consolidarea sistemului de pensii private din România", a declarat Crăciun, într-un comunicat.

El a condus în trecut Eureko Pensii, din funcția de director general adjunct, fiind anterior director de investiții.

Crăciun este totodată președintele Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România (AAFBR), fondatorul Asociației Administratorilor Independenți și a fost membru în consiliului director al Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

EXCLUSIV Condițiile în care bugetarii vor fi promovați și vor primi sporuri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Condițiile în care bugetarii vor fi promovați și vor primi sporuri

Înainte de a lucra pentru Eureko, el a coordonat timp de zece ani departamentele de analiză și cercetare piață de capital de la ABN AMRO Securities și ABN AMRO Bank România.

Cele două fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii, pe pilonul pensiilor obligatorii și pe cel de pensii facultative, aveau la sfârșitul lunii februarie 667,896 participanți, cu o valoare a activelor nete administrate de 1,78 miliarde lei, în creștere cu circa 26,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Fondul de pensii facultative BCR Plus a înregistrat în februarie creșteri anuale ale activelor nete cu 19,4%, cu trei puncte procentuale peste media pieței, un avans al cotei de piață din active nete cu 2,75% și al numărului de participanți cu 16%, la 116.203 persoane.

Lucian Anghel a fost numit director general al BCR Pensii în 2012, iar în ianuarie a acceptat să preia conducerea BCR Banca pentru Locuințe, după ce a obținut cele mai mari rate de rentabilitate anualizate pentru cele două fonduri de pensii din întreaga piață.

Anghel se află totodată la al doilea mandat în funcția de președinte al Consiliului Bursei de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bcr
radu craciun
bcr pensii