ASF a constatat că firmele de asigurări au respectat plafoanele maxime în perioada de control al prețurilor

ASF a constatat că firmele de asigurări au respectat plafoanele maxime în perioada de control al prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a analizat peste 3 milioane de polițe auto obligatorii (RCA) emise în perioada 17 noiembrie 2016 - 18 mai 2017, când Guvernul a impus un control al prețurilor, și a constat că cei nouă asigurători de pe piață au respectat prețurile maxime, neexistând situații în care acestea să fi fost depășite, a anunțat vineri ASF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit ASF, piața dă semne de maturizare, inclusiv prin adoptarea de strategii de vânzare pe termen lung, scrie News.ro

“Dezechilibrele și practicile din trecut nu-și mai au locul în prezent”, a afirmat vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.

Dolce Sport va deveni Telekom Sport CITEȘTE ȘI Dolce Sport va deveni Telekom Sport

Potrivit reprezentanțiilor ASF, autoritatea va continua să monitorizeze piața de asigurări și va aplica toate prevederile legale în interesul asiguraților și al stabilității pieței.

Piața RCA a fost zguduită de scandaluri după declanșarea falimentului în cazul Astra și Carpatica. În prezent, pe această piață activează nouă jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Țiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama, Uniqa și Grawe.

Piața asigurărilor din România a încheiat primul trimestru al acestui an cu prime brute subscrise de 2,73 miliarde lei, în creștere cu 8% față de aceeași perioadă din 2016, din care segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) a continuat să aibă cea mai mare pondere, potrivit ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
asigirari