Allianz oferă aproape 2 miliarde de euro pentru a prelua integral asigurătorul de credite comerciale Euler Hermes, cu operațiuni și în România

Allianz oferă aproape 2 miliarde de euro pentru a prelua integral asigurătorul de credite comerciale Euler Hermes, cu operațiuni și în România
scris 27 nov 2017

Grupul german de asigurări Allianz oferă 1,85 miliarde de euro pentru a prelua integral compania franceză Euler Hermes, cu operațiuni și în România și specializată fiind în asigurarea creditelor comerciale și recuperarea creanțelor. Allianz deține pachetul majoritar. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Astfel, Allianz, care astăzi controlează 63% din Euler Hermes, a ajuns deja la un acord de preluare a unui pachet suplimentar de 11,3% din acțiunile asigurătorului, ajungând astfel la o participație totală de 74,3% la compania franceză. Allianz va plăti 122 de dolari pentru fiecare acțiune Euler Hermes nou-cumpărată, cu 21% peste prețul de închidere din ședința de vineri.

Totodată, Allianz va lansa o ofertă de preluare, la același preț, pentru restul acțiunilor Euler Hermes, conform Reuters. La prețul menționat, Allianz oferă, în total, 1,85 miliarde de dolari pentru a prelua Euler Hermes.

Acțiunile Euler Hermes au urcat astăzi cu peste 20% pe bursa de la Paris și au atins un nou nivel-record, de 122,9 euro pe unitate, în urma informațiilor privind acordul și oferta Allianz. Board-ul Euler Hermes se va reuni la finele lunii decembrie pentru a analiza propunerea Allianz de a prelua integral compania franceză. 

Generali, prezent și în România, vinde subsidiara din Olanda, ca parte a planului de a se retrage din mai multe țări CITEȘTE ȘI Generali, prezent și în România, vinde subsidiara din Olanda, ca parte a planului de a se retrage din mai multe țări

Euler Hermes este lider mondial în asigurarea creditelor comerciale, cu o cotă de piață de aproape 35%, având peste 6.000 de angajați în peste 50 de țări.

Atât Allianz, cât și Eules Hermes sunt prezente pe piața din România. 

Grupul german Allianz deține pachetul majoritar la cel mai mare asigurător local, Allianz-Țiriac. Pe lângă Allianz, care deține o participație de 52,16%, Allianz-Tiriac mai are ca acționari firma Vesanio Trading Limited, prin care omul de afaceri Ion Țiriac deține aproape 45% din capitalul social al asigurătorului, și două persoane fizice, Cristian Constintinescu și Ioan Gavrilă, foști șefi ai companiei, cu participații minoritare.

Cu o cotă de piață de 13,08% și subscrieri de 1,23 miliarde de lei în 2016, Allianz-Țiriac este cel mai mare asigurător local.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz
euler hermes
asigurari
credit comercial
recuperare creante
allianz-tiriac
tiriac
companie germana
tranzactie