Allianz-Țiriac Asigurări a plătit acționarilor dividende de peste 110 milioane de lei

Allianz-Țiriac Asigurări a plătit acționarilor dividende de peste 110 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 nov 2022

Allianz-Țiriac Asigurări, numărul doi în ierarhia de profil la finele anului 2021, a plătit acționarilor dividende de 112 milioane de lei din profitul contabil al anului financiar 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banii au fost virați către Allianz Holding Eins GmbH (Austria) - 52,1645%, Țiriac Asset Holdings Limited (Cipru), Cristian Constantinescu - 2,7325% și Gavril Mureșan - 0,31273%. Ultimii doi au ocupat poziții de conducere în cadrul companiei.

Allianz-Țiriac Asigurări este cel mai profitabil asigurător local, cu un rezultat net pozitiv de peste 100 milioane de lei în fiecare din ultimii cinci ani.

Ținta Allianz-Țiriac Asigurări - vrea să vândă polițe de peste 3 miliarde de lei în 2025. Cât a plătit grupul german Allianz pentru preluarea Gothaer România, fără alte plăți asumate CITEȘTE ȘI Ținta Allianz-Țiriac Asigurări - vrea să vândă polițe de peste 3 miliarde de lei în 2025. Cât a plătit grupul german Allianz pentru preluarea Gothaer România, fără alte plăți asumate

Profit.ro a anunțat, în vara anului 2016, că Allianz-Țiriac Asigurări a plătit în ultimii 16 ani, de când a fost preluat de grupul german Allianz, dividende brute totale de 145 milioane de lei, suma reprezentând o treime din profitul net agregat de 454 milioane de lei obținut de companie în această perioadă. Mai multe detalii AICI.

Allianz-Țiriac Asigurări a ocupat locul doi la finele lunii iunie a acestui an după nivelul primelor subscrise, conform datelor ASF.

Compania are un capital social de 94,4 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz
tiriac
asigurari
dividende