ASF lansează campania PAID

ASF lansează campania PAID
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2019

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale S.A. (PAID) organizează, în perioada 14 - 18 octombrie 2019, cea de-a treia ediție a Caravanei PAD, o campanie de conștientizare a importanței asigurării obligatorii a locuințelor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Caravana va fi prezentă în 12 localități din sudul țării (Drăgășani, Râmnicu Vâlcea, Băile Govora, Horezu, Târgu Jiu, Baia de Aramă, Băile Herculane, Drobeta Turnu Severin, Băilești, Craiova, Roșiorii de Vede și Alexandria) și va presupune întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari, precum și cu cei ai autorităților locale. În cadrul discuțiilor, specialiștii ASF și PAID vor oferi toate informațiile necesare, astfel încât participanții la dezbateri să poată înțelege cum îi poate ajuta la nevoie o asigurare obligatorie de locuință.

Tranzacție: Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing, cumpără o companie din Cluj CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing, cumpără o companie din Cluj

Având în vedere faptul că, în prezent, aproximativ 1,7 milioane de locuințe (aproximativ 19% din total) sunt asigurate obligatoriu împotriva dezastrelor naturale, există o nevoie acută de informare cu privire la responsabilitățile care îi revin fiecărui proprietar de locuință, dar și cu privire la beneficiile pe care asigurarea obligatorie PAD (Poliță de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) le poate aduce acestora.

“Cred că numai prin intermediul unor campanii masive de informare, riguros organizate, vom putea crește în mod semnificativ gradul de cuprindere a asigurărilor obligatorii a locuințelor. ASF va fi, ca până acum, aproape de cetățeni și le va explica beneficiile acestui tip de asigurare, dar și riscurile la care se expun dacă nu-și încheie o astfel de poliță”, a declarat vicepreședintele ASF, Cristian Roșu.

Asigurarea obligatorie a locuinței îi protejează pe proprietari împotriva efectelor dezastrelor naturale (cutremure, indundații și alunecări de teren). Statul nu poate să ofere întotdeauna sprijin proprietarilor ale căror locuințe au fost avariate în urma unor dezastre naturale și care nu aveau încheiate PAD, astfel că fiecărui român îi revine responsabilitatea pentru proprietatea sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
paid
asf
asigurare locuinte