ASF: Piața asigurărilor a crescut anul trecut cu peste 8%, de la 8,1 miliarde de lei în 2014

ASF: Piața asigurărilor a crescut anul trecut cu peste 8%, de la 8,1 miliarde de lei în 2014
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 feb 2016

Piața asigurărilor generale și de viață a crescut anul trecut cu peste 8%, de la 8,1 miliarde de lei în 2014, conform datelor preliminare anunțate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Piața asigurărilor a înregistrat evoluții pozitive în 2015 (conform datelor provizorii): a fost primul an de creștere după criza financiară (peste 8% per ansamblu, cu un avans chiar de 11% la asigurări de viață), costurile de distribuție urmează în sfârșit o pantă de scădere, rata daunalității s-a comprimat cu peste 5 puncte procentuale, iar rata combinată (cheltuieli și daune raportate la primele subscrise) – indicator esențial al sănătății industriei - a scăzut substanțial, cu aproape 10 puncte procentuale față de anul precedent, dar încă rămâne supraunitară (118%)”, se arată într-un comunicat al ASF remis vineri Profit.ro.

În primele nouă luni ale anului trecut, subscrierile celor 35 de asigurători au crescut cu 7,41%, la 6,33 miliarde de lei, din care asigurări generale – 5,02 miliarde de lei (plus 6,93% față de septembrie 2014) și polițe de viață – 1,32 miliarde de lei (plus 9,29% față de perioada similară a anului anterior).

“Toate aceste progrese ne dau încrederea că piața se așează pe baze sănătoase și solide”, se mai spune în comunicatul ASF.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurari
subscrieri
evolutie
date provizorii
asf