Calamitățile naturale costă industria de asigurări 76 miliarde de dolari în 2020

Calamitățile naturale costă industria de asigurări 76 miliarde de dolari în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2020

Calamitățile naturale, cum ar fi incendiile devastatoare din SUA și numărul record de uragane din Atlantic, au provocat companiilor globale de asigurări pierderi de 76 de miliarde de dolari în 2020, o creștere de 40% față de pierderile de 54 de miliarde de dolari consemnate în 2019, potrivit unui studiu preliminar al grupului elvețian Swiss Re, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pierderile totale ale industriei de asigurări se ridică în 2020 la 83 de miliarde de dolari, al cincilea cel mai costisitor an din 1970, scrie Agerpres.

Facturile la electricitate pot crește cu 10% de la 1 ianuarie, data liberalizării CITEȘTE ȘI Facturile la electricitate pot crește cu 10% de la 1 ianuarie, data liberalizării

"Pierderile au fost determinate de numărul record de fenomene meteo severe - furtuni cu tornade, inundații și grindină, precum și incendiile devastatoare din SUA", se arată în raportul Swiss Re.

În California, Oregon și statul Washington, au fost peste 800 de incendii iar nivelul solicitărilor de despăgubiri se ridică la miliarde dolari, în timp ce în urma uraganelor din Atlantic s-au solicitat despăgubiri de 20 miliarde dolari.

Schimbările climatice ar urma să se înrăutățească, ceea ce va spori amploarea calamităților naturale, avertizează Swiss Re.

viewscnt
Afla mai multe despre
swiss re
calamităti naturale